vrijdag 31 oktober 2008

VU II

Ik val maar meteen met de deur in huis: De arts was tevreden in het VU.

Gisteravond lekker naar Haarlem gecruised met JW, lekker muziekje aan , zonnetje buiten en naar buiten kijken. Allebei vonden we het alleen al fijn om ff onderweg te zijn. In Haarlem heel hartelijk ontvangen, thee gedronken, klein wandelingetje in het bos en lekker gegeten en gepraat (en niet alleen over de KUKA).

Ik kon redelijk goed slapen , beter dan ik had gedacht.

Het eerste wat je denkt als je wakker wordt is natuurlijk: O ja VU!' , maar toch nog steeds een rustig gevoel, zowel JW als ik.

Lekker ontbeten en tegen 09:30 vertrokken, waren er binnen een kwartier, ideaal.

In het VU eerst bloedprikken, daarna thorax foto en toen door naar de wachtruimte van dr Postmus. We hadden een afspraak om 11:00 uur, maar het liep allemaal nogal uit. De stress begon nu wel toe te slaan, mijn hart bonkte harder en ik bleef maar met mijn handen in mijn haar friemelen;)

Eindelijk aan de beurt. Hij vroeg eerst of ik ook meer lucht kreeg. Kon ik eigenlijk niet zo goed zeggen,omdat ik veel te bang was dat ik volmondig JAAAA zou roepen en hij zou zeggen dat dat wel heel bijzonder was omdat het alleen maar erger was geworden ;) Maar al snel liet hij de foto zien. In vergelijking met de foto van vorige week was duidelijk te zien dat er wat minder vocht zat.

De tumor zelf was niet te zien, dus je zag niet of die ook al gekrompen was. Verder keek hij naar mijn huiduitslag. De uitslag is erger geworden in de loop van de tijd. Dit is op zich goed, want als je geen uitslag hebt dan werkt het medicijn ook niet. Als je wel bijwerkingen hebt wil het trouwens niet zeggen dat het medicijn ook werkt. De bijwerkingen zijn bij mij ook niet TE erg. Er zijn ook patienten waarbij de huid van het gezicht loslaat en die enorme diarree hebben en daardoor uitdrogings verschijnselen krijgen.

Zo erg is het allemaal dus niet bij mij, maar wel erg genoeg om zeker te weten dat het medicijn opgenomen wordt door mijn lichaam en het dus KAN werken.

Hoop dat de tarceva zijn werk doet. Over 4 weken moet ik terugkomen en dan moet ik ook weer door de scan.. en dan weten we echt wat het medicijn doet . Ik ben benieuwd.

Eerst deze vier weken maar lekker benutten en vol leuke en zinvolle dingen plannnen!!

1 opmerking:

StefanN zei

Nou, wel berichten om steun uit te putten zo. Iedere dag appelgebak!