dinsdag 15 november 2011

Hallo allemaal

Dag allemaal. Ik ben er nog steeds. Vandaag weer veel bezoek gehad. Dit was niet de bedoeling maar vanmorgen stond een vriendin (I) naast mijn bed. Ze was op vakantie in Australië en is vandaag teruggevlogen om mij te bezoeken. Ze kwam rechtstreeks van Schiphol. Ik ben echt blij haar nog gezien en gesproken te hebben, ze is een vriendin die ik mijn hele leven al ken.

Ook al was het niet de bedoeling want het was een drukke dag met medische dingetjes en bovendien waren ik en JW best moe, er zijn veel mensen een paar minuten op bezoek geweest. A en R uit G, HJ en F kwamen nog even langs, J en B mijn tante  R en mijn nichtjes. Toch heb ik echt meer dan 80% gemist van deze bonus cadeautjes. K heb ik in ieder geval helemaal gemist :-( . Toen JW en ik lagen te slapen was E er ook weer uit H, communicatie was mislukt. Sorry E....

Vanmorgen voor 07:30 was het pijnteam al weer bij mij. De standaard dosering van de morfine en de lidocaïne is opgehoogd en ik heb nu een knop voor een bolus lidocaïne. We hebben overlegd dat ik zou draaien vandaag van ligzijde en om pijn te voorkomen ik bij deze verandering de bolus zou gebruiken. Zo gezegd zo gedaan, alleen hielp het niet helaas. Binnen een uur had ik best weer veel pijn en ben ik weer gedraaid. Experiment mislukt.

Vandaag hebben de artsen ook de optie aan mij voorgelegd voor een transfer naar een hospice. Ik krijg hierover een gesprek met het transfer bureau van het VUmc. Ik vind het best eng om hier weg te gaan, maar goed ik snap wel de gedachte. Als ik `stabiel` ben en wacht op de dood is het ziekenhuis niet de juiste plek.

Vanavond toen iedereen weg was kreeg ik ook weer flinke pijn ineens. De verpleging is zo gespitst hierop dat bijna voordat ik het kon vragen ik al 2 dipidolorshots en een slaapshot in mijn bil had zitten. Het hielp niet echt leek het. De verpleging belde het pijnteam en JW en ik keken elkaar aan. Owjee is dit weer een herhaling van donderdag en vrijdag? JW vroeg mij recht toe recht aan of ik niet liever wilde slapen en niet meer wakker worden als de pijn doorzette. Ik vond deze vraag zo moeilijk dat ik hem gewoon niet beantwoord heb. Ik viel gelukkig in slaap en toen het pijnteam kwam snurkte ik het halve Amsterdamse bos om.

Ik kan niet zelf meer een blog typen en citeren was ook even teveel moeite. Ik wilde toch wat persoonlijks achterlaten vandaag dus heb ik maar een videootje ingesproken.


39 opmerkingen:

Jose zei

Lieve Carline,
Dankjewel voor je lieve videoboodschap. Wat een krachtsinspanning moet dat zijn geweest voor je.
Veel woorden heb ik even niet op dit moment. Ik kan je alleen zeggen dat ik de hele dag aan je denk.
Lieve knuffel en sterkte voor jou en JW.

Froukje zei

Ha Karin, ik wilde je nog even mailen. Ik vind jouw manier van omgaan met sterven totaal boeddhistisch bedacht ik vanavond. Je lijkt een totale aanvaarding te hebben van hoe het is, en dat zo goed te doen als je kunt. Meer
kun je ook niet doen. Ik ga er niet te ver op door, maar het komt erop neer dat je door hoe jij dit doet, mij en heel veel anderen iets leert. Over de halve wereld worden kaarsjes voor je gebrand. In je blogreacties zie ik een verbinding van allerlei mensen die steeds aan je denken. Karin jij bent mijn held en ik leer veel van je.
Wilde dit schrijven en zag toen je filmpje. Hoe kwetsbaar kun je zijn. Hoe dapper is Jw, want ik neem aan dat hij dat deed, om dit op te nemen en te plaatsen. Ik wilde dat ik, toen we collega's waren, deze kracht reeds herkend had. Maar beter laat dan nooit. Dank je wel voor alles. Leef elk moment voor wat jullie er nog uit kunnen halen. En laat het dan los, in de wetenschap dat je iets belangrijks nalaat voor veel meer mensen dan je misschien had kunnen vermoeden, toen je dit blog begon. Respect Karin! Veel groeten van Froukje

Jaap Kruit zei

Beste Caroline,
Jij hebt de aandacht wel verdient dacht ik zo! Ik heb enorm veel respect hoe jij/jullie met de kuka omgaan en neem héééél diep mijn pet voor jullie af.
Sterkte voor jullie beide.

Jacky zei

Lieve Karin en JW,
bedankt voor de moed om het filmpje te posten. Het voelt alsof je bij ons bent, zoals wij ook bij jou zijn. Zo fijn dat je dit hebt willen doen, nu je zelf je blog niet kunt schrijven. Het geeft weer des te meer aan hoe jij en JW het persoonlijke contact aan weten te gaan. Dank jullie wel voor deze kracht.
Lieve groet,
Jacky

Joyce voigt zei

Dikke knuffel voor jullie.... Diepe buiging en veel respect voor jullie. Xxx

mar zei

Lieve Benjamin Caro,

Wat ben je toch een lieverd dat je zelfs nu nog deze life video gemaakt hebt en wij je op die manier nog even kunnen zien.
Wat een kracht!!!
Meissie, ik heb een onmetelijk respect voor jou en ook voor JW.

Lieve knuffels voor jou en JW

XXX

Anoniem zei

hoi stoere benjamin !
fijn dat je ons deze video hebt gestuurd !
JE STRAALT NOG STEEDS DIE KRACHT UIT !ook al voelt het voor jou niet zo mischien !
KUKA HEEFT JOU GEBROKEN VAN BINNEN !
maar gelukkig niet van BUITEN !
goede dag vandaag caroline met een heleboel BONUSSEN
liefs claudia

Anoniem zei

Lieve Karin,
Ik wil van alles typen...maar kom er geloof ik niet echt uit!
Vandaar dan maar een dikke knuffel van mij!
En diep respect voor jou en JW!!
Liefs Buuv Jenny

Anoniem zei

lieve caro,en hoi jw!

Bedankt voor de lieve videoboodschap.groot respect!

zo sterk,zo veel kracht,,zo caroline!!!!

een dikke kakel kus,,,,

liefs,thea

Anoniem zei

Ik heb, net zoals alle anderen, heel veel respect voor jullie en hoe jullie hiermee omgaan. Woorden schieten aan alle kanten tekort. Je videoboodschap liet zien hoe slecht het met je gaat, maar ook hoeveel je kracht je hebt.
De beslissing die je moet nemen om naar een hospice te gaan lijkt me niet makkelijk.
Veel sterkte voor jou en je man!

Jacqueline

Anoniem zei

Bedankt voor alle steun die je mij tot nog toe gegeven hebt Caroline.

Wat een kracht heb je toch.

xx Monique

Guus zei

Hoi Caroline,
Elke dag zit ik met tranen in de ogen je blog te lezen. Wat ben jij toch een super vrouw (ik denk dat het juiste woord om jou te omschrijven nog moet worden uitgevonden). De overstijgende trap van super vrouw zal straks wel een Carootje komen te heten of zo iets. Wij gaan vanmiddag naar Lelystad voor de uitzending Sta op tegen kanker, maar ik denk daarbij steeds aan jullie. Heel veel sterkte en een dikke knuffel.

Marjolijn. zei

Jij ook bedankt meis voor alles.
Denk veel aan jou/jullie, mijn kaarsje brandt.
Sterkte met alles en een lieve zachte knuffel.

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

Ik volg al eventjes je blog! Knap van jou dat jij al je krachten bij elkaar nam om een videoboodschap te maken. Wat een moed!

Het is met verwondering dat ik je lees, hoe jij met je ziekte omgaat, hoe je nu tegen alles aan kijkt. Hoe open je bent.

Mijn petje af voor jou! Ik wens je nog héél veel kracht!

En uiteraard ook voor je man... je hebt er eentje uit de duizend, me dunkt!

Christel

Anoniem zei

Zo enorme diepe buiging voor jullie beide. Heb het filmpje op mijn hyves gezet en ik sta op!! xxx Karinneke

maria zei

denk aan je ...,je bent een super vrouw, voor altijd in ons hart!

hendrike zei

Zelfs nu nog straal je kracht uit, weet even niks meer te zeggen,maar ben in gedachten bij jullie....

Ellen Vergouwen zei

Wat moedig dat je nog n filmpje hebt geplaatst, terwijl het zo te zien wel een grote inspanning van je vraagt.
Veel kracht voor jou en je dierbaren!

Liefs Ellen

Anoniem zei

Hey Caroline en JW,

Wat mooi die video boodschap. Wat vreemd dat ik het zo ontzettend fijn vind om dit even te zien. Vreemd omdat ik je alleen maar digitaal ken van je blog. Eerdere filmpjes van jaren terug, van het wadlopen of skieen had ik toen ook gezien en dat weet ik nog goed, hoe vrolijk die beelden waren, hoe onbezorgd. En het rare is, dat je op de een of andere manier toch hetzelfde uitstraalt ook al ben je nu zo verzwakt, zoiets krachtigs en positiefs ging er van bijv het wadloopfilmpje uit, maar ook van dit filmpje gaat een kracht en positivisme uit. Ik ben blij dat je je er bewust van bent dat je veel mensen hebt geraakt met je verhaal en dat zovelen zoals ik je leven volgen en aan je denken. Ik woon in Amsterdam en sinds je in het VU ligt denk ik heel vaak per dag aan die kamer een paar kilometer bij mij vandaan waar het leven is terug gebracht tot de waardevolste momenten. Ik denk aan jou en JW en voel een geluk voor jullie, dat jullie elkaar getroffen hebben in dit leven, dat je je omringt voelt door liefde. Dat is waar het in dit leven omgaat en dat vergeet je vaak door de hektiek van de dag. Doordat jij ons zo open laat meelezen over het verloop van jouw leven, om waar het omdraait als al het andere er niet meer toe doet, probeer ik veel bewuster aandacht te geven aan de dingen die er echt toe doen.
Ik schrijf dit met tranen in mijn ogen, ik zend je vanaf Amsterdam Oost alle positieve stralen en alle liefde om in rust dit leven te laten verlopen. En ik ken JW niet, misschien vind hij zijn inspanningen en liefde de normaalste zaak van de wereld, maar tegen hem wil ik zeggen: Het is geweldig, dit is liefde, jij bent liefde!
Alle goeds, Maartje

Esther zei

Wij staan allemaal op voor jou tegen kanker. Wat ben jij een sterke vrouw!
Jij bedankt voor al je tips pfffffft ik vond het best wel confronterend jou zo op het filmpje te zijn, maar ik heb er heel veel respect voor jou én JW
XXX

Dries zei

Hoi Carolien,

bedankt voor je video boodschap. Maakt enorm indruk, maar doet toch goed.

Anoniem zei

Diep respect heb ik voor jou en JW!
Veel sterkte gewenst en ook hier brand een kaarsje!

Groetjes E

Anoniem zei

Zo zwak.....en toch zo sterk.....dat is het eerste wat in me opkwam toen ik het filmpje zag....respect!

Jolanda zei

Lieve Carolien en JW,
Ik heb geen woorden meer......... allemaal op na het zien van je video boodschap.

Vanavond de uitzending "Sta op voor Kanker" en ik zal zeer zeker aan jouw denken met in mijn herinnering het prachtige filmje van jullie wintersport 2011 in Massner.

Veel iefs en sterkte

Anoniem zei

cLieve meid,

Ik sta op, en ik denk aan jou... En telkens verschijnt er een lach en een traan op mijn gezicht. Een lach, omdat je er ondanks alles toch nog in slaagt goede dingen op te noemen die je meemaakte, een traan om alle ellende die je moet doorstaan.

Maar één ding zal ik me altijd herinneren: de kracht die je blijft uitstralen is enorm. Je hebt inderdaad geen keuze dan je lot te ondergaan, maar er zijn er maar weinigen die dat met zoveel kracht kunnen als jij. Mocht ik ook ooit zo ziek worden, dan ben jij mijn grote voorbeeld.

Voor JW: ook voor jou is dit immens moeilijk. Ook jij bent, lichamelijk en geestelijk, op en aan het einde van je krachten. De idee dat je partner je weldra verlaat is zo moeilijk te verdragen, ja, zelfs onmogelijk te bevatten, zoals jij zijn er ook niet velen, je bent gewoon super! Ik wens jou ook zeer veel sterkte!

Marc zei

Ik durfde eerst het filmpje niet te openen... soort zelfbescherming denk ik. Uiteindelijk toch bekeken, en kan niet anders zeggen: Een mooi filmpje en knap dat je dit nog kan!

Arme meid en arme JW... we hebben het erg met jullie te doen.

Marc

Irma zei

Lieve caroline
ik zal vanavond speciaal voor jou opstaan.
dank voor het laten zien van het filmpje. lieve groeten
irma

Eva van Zuiden zei

Lieve Karin en ook lieve J.W.

ik heb zojuist je "Hallo allemaal" blog gelezen en video boodschap bekeken.

Iedere morgen als ik wakker wordt denk ik aan jullie. En 's avonds voor ik ga slapen wens ik jullie een goede nacht. Het zien van je video boodschap heeft me aan het denken gezet....misschien (als ik zo technisch ben :P) neem ik een eigen videootje op om naar jullie toe te sturen....zo kan ik er toch nog wat meer 'zelf' zijn.

Zoals iedere avond steek ik straks maar weer een kaarsje voor jullie aan en hoop ik op nog wat mooie, pijnvrije uren, dagen die jullie samen met familie en vrienden kunnen delen.

Warme knuffel
Eva van Zuiden

Miranda zei

Lieve Caro,
Diepe, diepe buiging voor jou lieve schat toch!
Bedankt voor je blog met videoboodschap. Dat je dat nog doet. Ons bedanken. Wauw! Inderdaad; Ik schrok wel. Wat ben je zwak, maar mijn god, ook zo ontzettend moedig, dapper en sterk. Ik denk elke dag aan jou en JW.
Uit diep respect en medeleven voor jou heb ik een blogje geschreven om iedereen te vragen op te staan tegen kanker vanavond. Want inderdaad; Je verdient die aandacht. Wat ben jij een mooi mens !!! Je bent een voorbeeld voor mij en ik durf met zekerheid te zeggen dat je die ook voor anderen bent.
Vanavond sta ik ook op voor jou Caro.
Ik hoop dat de tijd die er nog voor je is zo veel mogelijk pijnvrije is met je dierbaren,familie, vrienden en geliefden om je heen hebt. dat is mijn wens voor jou.
Een hele, hele dikke knuffel voor jou van Miranda

Maarten zei

Wat een indrukwekkende boodschap van je! Heel bijzonder. Ik denk aan jullie....

Anoniem zei

lieve karin
zoveel moed, zoveel kracht.
bewonderenswaardig zoals jij en jw met je kuka omgaan.
heel veel liefs, M

Aukje zei

Wij staan op voor jou, voor jullie!!!!
Hoop zo dat je daar nog iets van meekrijgt.
Meer weet ik echt niet te zeggen.
Kus voor jou, voor jullie.

Anoniem zei

Wij staan op voor jou, voor jullie!!!!
Hoop zo dat je daar nog iets van meekrijgt.
Meer weet ik echt niet te zeggen.
Kus voor jou, voor jullie.

Aukje

Anoniem zei

Lieve Karin,

Wat een ontzettend mooi gebaar om op deze manier, via een persoonlijke videoboodschap, alle mensen die er voor je zijn te bedanken voor hun steun. Wat ben ik hiervan onder de indruk....
Liefs Susan Mulder

judith brouwer zei

Het is al vaker gezegd: volgens mij pak jij dit hele proces op de best mogelijke manier aan, zo stk, zo realistisch. Waarbij je geenszins de mensen om je heen en verderweg, van wie je velen niet eens lijkt te kennen, vergeet. heel bijzonder.Moedig en mooi filmpje ook, bijzonder dat je die moeite hebt genomen.
Vanaf mijn vakantie in Australie leef ik met jullie mee.
Heel veel sterkte en hopelijk nog een aantal fijne, pijnloze momenten samen.
judith

Anoniem zei

Hoi Karin,

ik sta op voor jou!!!

Heb zoveel respect voor jou en JW..

Gr. Chantal

Anoniem zei

Zoals zoveel mensen hier denk ik ook zo vaak aan jullie. Aan de kracht en de moed hoe jullie omgaan met dit vreselijke lijden.
De videoboodschap heeft me geraakt tot in het diepst van mijn ziel. Dat je dit nog hebt kunnen doen is bijna onbestaanbaar en toch is het waar. Het zal altijd bij me blijven.

Met alle respect voor jullie beiden.

C.

mar zei

lieve Benjamin EN JW,
ik moet dit tocht effe vragen voor mijn gevoel.........ik heb je filmpje geplaatst op de kakelhyves.......maar vinden jullie dit goed ?? Ik denk het haast wel maar wil het toch graag zeker weten, want het is van jullie en jullie bepalen waar het mag staan !!

Verder denk ik ook heel veel aan jullie, maar ik denk dat jullie dat inmiddels wel weten :-)
dikke kus,
Mar

Dirk en Claud zei

Lieve Caroline en JW,

Jezus meid wat een filmpje, koude rillingen...
We willen je laten weten dat je non-stop in onze gedachten bent.

Veel liefs,

Dirk en Claud