zondag 13 november 2011

Verrassingen

Voor ik begin over vandaag nog even kort over de laatste blog opmerking in mijn blog gisteren. Het gaat hier om de aller aller aller laatste blog. Die is nu al vast klaar maar nog niet gepubliceerd. Ik heb hem woord voor woord zelf geciteerd in tegenstelling tot de andere blogs de laatste tijd die JW maakt aan de hand van mijn aanwijzingen. De laatste blog post JW  als ik ben overleden.

Ik heb vandaag een catheter in mijn blaas gekregen, ik ben verlamd aan mijn onderlijf vanaf mijn onderrug, ik heb taaie slijmvliezen in mijn mond en ik heb moeite met drinken maar wel dorst en ik heb pijn gehad door een falende pomp. Ingrediënten voor een rampdag zou je zo zeggen. En toch heb ik een goede dag gehad. Sterker nog ik heb een fantastische dag gehad!

Deze dag begon met een stabiele nacht. Ik kreeg om de zoveel tijd wanneer ik pijn kreeg weer twee prikjes tegen pijn en voor slapen. Werkte als een trein. In de ochtend was ik helder en redelijk fit. Ik had dorst en trek. Ik heb dus een hele schaal yoghurt op geslurpt door een rietje en daarna nog een beker ranja en drinkyoghurt. En toen ben ik lekker gaan kletsen met iedereen. Tuurlijk kreeg ik om de zoveel uur weer beetje pijn, duo shot en even slapen maar als ik dan wakker werd kon ik weer een half uur tot een uur beetje praten zonder pijn en met volle verstand. Dus dat was allemaal al heel mooi. 

Maar het werd mooier, E en A uit H stonden ineens aan mijn bed vanmorgen. Ik was blij verrast ze te zien. We hebben heel kort beetje gekletst voor ik moe werd en moest slapen. Het was super leuk ze nog even gezien te hebben.

Toen kwamen mijn nichtjes K en A langs. Ik vond het heerlijk even een paar momenten met hun te hebben samen. We hebben even gepraat en ze hebben mij beetje geholpen mijn mond te fatsoeneren. Ik ben blij dat ze geweest zijn. Het voelde erg goed.

Maar hier bleef het niet bij. Een hele goede vriend van JW (en van mij)  M, is al jaren geëmigreerd naar Californië in de VS. En ineens staat hij zomaar bij mijn bed. Ik kon wel huilen van blijdschap zo een verassing was het. Ik had wel geroezemoes gehoord over hem maar als hij dan in levende lijve voor je staat is dat echt wel een super verassing. Hij kwam op ziekenbezoek. Hoe bijzonder is dat?

Juist op het moment toen JW even wat ging drinken met M beneden in het ziekenhuis kwam ik toch een beetje in de problemen. De pomp met het plaatselijke verdoving goedje begon te piepen. En niet lang nadat de verpleging die meteen ter plaatse was het piepen verholpen had piepte hij weer. Gelukkig heeft de verpleging meteen gebeld met het pijnteam. Het pijnteam is populair in het VUmc dus ik moest wel even wachten. Ik kreeg tijdens het wachten meer pijn en meer pijn. De pomp piepte steeds weer na een tijdje als de verpleging het piepen had opgelost. Dus ik kreeg weer een dipi shot. Pijn bleef, weer een shot. Ik dacht owjee he, gaan we weer. Ik kreeg meer en meer pijn en ik kon mijn benen weer bewegen. Na ongeveer 60 minuten en de derde dipi shot kwam er gelukkig iemand die naar de pomp is gaan kijken. Na de check was alles toch goed. Voor de zekerheid is toen toch maar het filtertje vervangen en na nog wat handelingen liep alles weer en piepte niet meer sindsdien. Langzaam viel ik van al die shots in een slaap. De pijn ging weg godzijdank.

Net toen de pijn er nog was maar wel aan het wegtrekken was stond ineens HJ uit Zwitersland voor mijn neus. Die was ook maar even in de auto gestapt en naar Amsterdam gereden. Ik had nog teveel pijn voor een gesprek maar ik hoop dat hij aan mij gezien heeft dat ik het echt enorm enorm leuk vond dat hij er was. F was ook mee met M. En die heb ik ook nog in een flits gezien. SUPER gaaf. Ik werd zo blij van hun bezoek dat ik bijna de pijn vergat. Gezien de pijnen die ik heb is dat wel heel erg blij.

Een internationale bezoekdag dus. Ik hoop dat M en HJ en F en M nog in de buurt zijn want als het even kan hoop ik zo erg dat ik morgen nog een klein beetje in staat ben te kletsen zodat ik hun nog langer dan 120 seconden  kan zien. Ik heb in de avond nog leuk gekletst met mijn ouders en schoonmoeder.

Een fantastische dag dus. Ik ben dus nu wel erg blij dat ik toch de ruggenprik heb gekregen. Ook al slaap ik morgen in, vandaag  heb ik toch mooi een paar mooie verrassingen gehad!

25 opmerkingen:

ina timmer-aalderink zei

Ik heb zoveel respect voor jou hoe jij dit doet en draagt, heb er gewoon geen woorden voor.
En hoop dat je die tijd nog is geven wat je morgen nog graag wilt.

Jonathan zei

Caroline and JW -

We have been following your blog for some time now. Up until today, it did not seem real. It did not seem possible that the disease could get so bad, so quickly. You had been fighting it so strongly. It seemed that we were following "Caroline's Big Adventures" rather than something so much more serious. We had not checked in to see the blog in a couple months and to look at your post today was absolutely heartbreaking.

Even though we only spent a short time together at the wedding celebration of HJ and F, we want you to know that we think of you often. We have great memories of the wedding, the wadlopen and watching the World Cup game. You are both kind, unique, wonderful people and we are very glad to have met you. If there is such a thing as a miracle, we are wishing that you find it now. All of our best to you.

Ellen and Jonathan

mar zei

Lieverd,
Wat een super mooie internationale vriendendag voor je:-)
Wat moet jij heerlijk hebben genoten ook omdat de pijn grotendeels weg was.
Het is je zo gegunt kanjer!
Hoop dat het nog even zo blijft voor je, ik zal er in ieder geval hard voor duimen.

Dikke kus,
Aussie Mar

Jaz zei

You are loved, even by those of us who have never met you in person.

May you be released from pain and be surrounded by more of the great joy you have seen.

Peace to you, dear Caroline and JW -

Jazz

Anoniem zei

Wat fijn dat er leuke verrassingen waren! We denken veel aan jullie! Liefs Richard en Rolien

esther zei

Ik had al begrepen dat je allerlaatste blog al klaar is, maar nu nog niet aan de orde is. Toch klonk het allemaal zo slecht, dat ik dacht dat het toch over kan zijn. Met al die pijn pffffffft. Caro, wat moet jij doorstaan. Marc heeft ook om je blog gevraagd, dus die volgt jou nu ook. En wat heb jij een mooie dag gehad en wat was jij helder.Ik hoop dat je nog een paar van die TOP-dagen mag beleven.
Ik zei toch al dat je een sterk hart hebt? Ik gun jou nog heel veel van deze mooie momenten.
XXX

Anoniem zei

lieve caro en hoi jw!

wat zul je ondanks die vreselijke pijnen genoten hebben van al je goede verre vrienden,,,het blijkt maar weer hoe speciaal jij bent,lieve caro ,,ik hoop dat je vandaag nog tijd met ze zult hebben en dat je kunt glimlachen,,,,in gedachten bij jou en jw en familie,,,,,,een dikke kakelkus ,liefs ,thea

Tricky zei

ontzettend mooi en ontroerend... zo fijn dat je dit nog mag mee-beleven... geniet ervan en laat het je rust brengen in je hart...

Jaap Kruit zei

Caroline en Jan Willem,

Net zoals Jonathan en Ellen hebben wij jullie op de bruiloft van HJ en F ontmoet. Via hun blog kwam ik die op die van jullie. Ongelofelijk indrukwekkend hoe jullie de strijd zijn aangegaan tegen deze rot ziekte.
Ik hoop dat de internationals vandaag nog even langs kunnen komen.
Super als je zulke vrienden hebt.
Heel veel sterkte C en JW en iedereen om jullie heen.

Jaap en Annemieke

Dries zei

Hoi Carolien, dat zijn leuke verrassingen zeg! En die pakt niemand je meer af! Ik hoop dat je nog meer van die leuke verrassingen krijgt.

Marjolijn. zei

Hoi lieve meis,
Fijn dat je genoten hebt van al je vrienden.
Dat er nog maar van deze lichtpuntjes mogen komen.
Lieverd ik denk aan jou en allen om je heen.

irma zei

dag Caroline
deze dag pakt niemand je af. die heb je.
ik ben blij voor je
dag lieve Caro
groeten van kakel irma

hendrike zei

O, wat fijn Caroline!
Hoop dat je de komende dagen nog meer fijne momenten krijgt.Ik had je wel begrepen over je laatste blog,maar gezien de enorme pijn en de enorme hoeveelheid pijnstillers dacht ik dat het eind erg in zicht was, maar wat ben ik blij dat je deze dag nog hebt gehad en er ook nog van hebt kunnen genieten!

Guus zei

Wow wat een top dag en wat zal iedereen je dat van harte gunnen.
Aan de vrienden herken je de mensen. En JW en jij, jullie hebben super vrienden, dus dat zegt genoeg over jullie.
Ik hoop dat jullie nog een paar mooie dagen met familie en vrienden mogen hebben en Caro; je bent een KANJER.
Dikke knuffel uit het zuiden.

Anoniem zei

Zo fantastisch voor jullie dat er vrienden komen om jullie bij te staan en hopelijk zijn ze nog in de buurt en lukt het om vandaag nog een klein gesprekje te voeren. En al slaap je morgen in, neem al je mooie herinneringen met je mee. xxx Karinneke

Loekie zei

Elke keer dat ik je site opzoek ben ik bang jouw laatste blog te lezen. Zo ook vandaag. Wat fijn voor jullie dat ik dan lees dat je een "top" dag hebt gehad. Wens jullie allebei uit het diepst van mijn hart nog een aantal van deze dagen toe. Jullie zijn constant in mijn gedachten.

Anoniem zei

Wat fijn om te horen dat je ondanks de pijn nog hebt kunnen genieten van het vele bezoek dat bij je is geweest.We hopen met heel ons hart dat de pijn draaglijk zal blijven, of liever nog, weg blijft.
Veel liefs en sterkte voor jullie beiden!
Oom H en tante A uit M.

Jellie Tiemersma zei

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik aan jullie denk.
jellie

Anoniem zei

Fijn dat je dag gisteren zoveel verrassingen had. Hopelijk volgen er veel meer! Ook ik had je vorige blog begrepen en hoop dat deze allerlaatste door jouw gemaakte blog heel lang op zich laat wachten. Gelukkig heb je ook pijnvrije momenten . Sterkte voor jou en iedereen om je heen.

Jacqueline

Anoniem zei

Wat heerlijk zo'n onverwachte prachtige dag.
Ik hoop op meer.

C.

Alfred en Marielle zei

Lieve Karin,

Goed om te lezen dat je zo positief verrast bent door mensen die om je geven.

Nu zeggen ze wel eens dat van het concert des levens niemand het program kent, maar een ding is wel zeker; voor zo'n strijdlustig persoon als jij bent is dit program oneerlijk kort.

We zullen je altijd in gedachte houden als die jonge vrouw die ondanks de zware tegenslagen zich niet uit het veld liet slaan en in ons geval nog met volle teugen probeerde te genieten van bv de wintersport. Hoe lichamelijk en geestelijk zwaar het ook soms voor je is geweest. Oneindig veel respect voor jou en laten we JW ook niet vergeten. Wat een kanjer.

Ik wist niet wat een passende manier zou zijn om dit bericht af te sluiten zonder het cliché te laten worden, maar:

"Ein prosit" meid ;-).

X Alfred en Marielle


ps JW, Ginus Albertje Martine en natuurlijk ook de rest van beide families en alle dierbaren, sterkte........

Anoniem zei

Met heel veel bewondering en respect lees ik elke dag je blog. Steeds weer komt die verschrikkelijke sterke vrouw weer naar voren, meid hoe hou je het vol. En niet te vergeten die JW van jou, die ook heel erg veel bewondering en respect verdiend. Wat zal iedereen jou straks gaan missen. Hoop dat jullie nog even een poosje van elkaar kunnen genieten, zonder veel pijn.
Verder wens ik jullie heel veel sterkte in de tijd die jullie nog hebben. Ook je ouders en zusje en de rest van de familie heel heel veel sterkte.

Trieneke Bakker (v/h buurvrouw van je zus)

Miranda zei

Lieverd,
Wat fijn voor je zeg. Een betere nacht. Meer "pijnvrije" momenten en wat een verrassingen inderdaad.
Ik ben zo blij voor jou dat je zulke liefdevolle vrienden, familie en natuurlijk JW om je heen hebt. Wat een mooie herinneringen hebben jullie samen zo nog. Ik had niet verwacht dat ik vandaag nog een blogje van je zou lezen. Ook jij zit dus vol verrassingen. Ik hoop en wens je van harte toe dat je wensen voor morgen nog uit mogen komen. Het is je zo van harte gegunt!
Caro en JW, jullie zijn kanjers.
Met het allerliefst uit London van Miranda

maarten zei

Hoi.

Ik hoorde via Esther dat het niet goed gaat met je, en ik lees nu je blog. Ben erg blij dat je een goede dag hebt gehad. Ongelofelijk veel sterkte en moed voor jou en JW!

Maarten

Anoniem zei

lieve karin en jw...

jeetje!!! ik weet niet wat nog toe te voegen aan alles reacties. Ik wete sowieso niet goed wat te zeggen. maar Karin (en jw en fam) wat doe jij dit goed!! wat is goed? denk ik gelijk, maar hoe jij je door dit alles heen slaat? ik vind het echt zoooooo knap en onbegrijpelijk. Zo sterk en zo...
Sterkte!!!!! groet karien goedkoop (ook aan de anderen.......)