woensdag 2 november 2011

Oorontsteking

Ik heb een gesprek gehad met de zaalarts over wanneer ongeveer het doel is om naar huis te gaan. De arts wil in ieder geval de effecten van een flinke dosis erlotinib weten. In het weekend sturen ze liever niemand naar huis. Dus als potlooddatum staat nu maandag 7 november. Daarnaast is het wel zaak om het spuugen en de pijn enigzins onder controle te hebben.

Mijn leven is de laatste tijd vol verrassingen en soms een uitstapje. Vandaag ben ik naar de KNO arts gestuurd en bleek ik een oorontsteking te hebben. JW was even koffie drinken in de kantine met zijn verkouden zus en op de terugweg zag hij in de verte een bed staan in de gang. Hij wist meteen dat ik het was want de aap van J uit H hangt aan de optrekbeugel te bungelen. Ze hadden mij van de zaal geplukt en naar de KNo afdeling geduwd. Gelukkig was JW er wel bij dus. De arts heeft mijn oren uitgezogen met een heel klein zuigertje en ik heb druppels gekregen.

Terug op mijn plek kreeg ik een strip met 10 tarceva tabletten van 150mg voorgeschoteld. In het verleden deed ik daar 10 dagen mee maar nu dus binnen 15 minuten even weghakken. Het is me gelukt. Ik moest na drie uur spuugen. Ik hoop dat ze al waren opgenomen in mijn lichaam.

Ik spuug toch nog wel erg veel. Ik word er gek van. Het doet ook zeer. Toch moet ik eten en drinken want het infuus is er uit. Het leek de arts beter om het infuus er uit te halen zodat ik mijn darmen weer wat kan opstarten en ik weer dorst en honger krijg etc. Misschien een goed idee maar het enige wat ik er tot nu toe mee ben opgeschoten is dat ik vrij kan bewegen. Alle drink- en eetbattles heb ik nog verloren vandaag.

Ik heb ook dexamethason gekregen. Ik dacht zelf omdat er misschien druk is bij een hersentumor die mijn misselijkheid veroorzaakt en dat dexamethason kan helpen de druk tijdelijk te verlichten door het vocht rond de tumor af te drijven. De verpleging vertelde mij dat het was bedoeld als anti-misselijkheid en pepmiddel. Naja ik vind allebei de redenen prima.

Tot slot wil ik nog kwijt dat ik zoveel smsjes, whatsappjes, mailtjes, krabbels etc. krijg dat ik in de chaos de meeste mensen vergeet te beantwoorden. Ik vind het wel erg leuk om ze te krijgen!

9 opmerkingen:

Jolanda zei

Kan er ook nog wel bij, die oorontsteking, tjonge, jonge,wat krijg je een hoop voor de kiezen.

Drukt natuurlijk ook in je hoofd dus misschien geeft dat wat verlichting nu de rotzooi eruit is.

Fijn toch Caroline dat iedereen zo met je begaan is en ben er van overtuigd dat niemand het je kwalijk neemt als je iemand vergeet.
Slaap lekker vannacht en morgen weer een dag dichterbij om naar huis te mogen.

Anoniem zei

Het houdt niet op.Wat ik hoop dat je nog een beetje rust kunt vinden in het ziekenhuis, en dat ze jou pijnvrij kunnen krijgen. Want dat is toch wel heel belangrijk. Als de misselijkheid nu nog over mag gaan zou ik dat helemaal geweldig vinden Fijn dat je steeds zoveel lieve en warme om je heen hebt.Evenals natuurlijk jouw eigen JW. Hij moet wel een enorme kanjer zijn en vooral ontzettend belangrijk als je zo'n maatje aan je zij hebt. Dat voelt vederlicht ook al voel je je loodzwaar.
Sterkte meis..

Groet C.

Marjolijn. zei

Die oorontsteking kan er ook nog wel bij. Tjonge je krijgt het wel voor je kiezen allemaal.
Gelukkig kan JW steeds bij je zijn als steun en toeverlaat.
Sterkte meis, ik denk aan je.

Anoniem zei

Er blijft je niets bespaard en die hoeveelheid mg. tarceva slikken......pffffffffffffffff. Ik word al misselijk als ik er aan denk.

Heel veel sterkte.

groetjes Monique

Guus zei

Hoop dat je een goed weekend krijgt en maandag pijnvrij naar huis kunt.
En maak je niet druk over sms-jes, mailtjes en wat al meer, die je niet kunt beantwoorden. Daar zit niemand op te wachten. Steek al je energie lekker in jezelf.
En JW doet het prima met je blog.
Sterkte allebei en een fijn weekend.

Esther zei

Ik ben het helemaal met Guus eens, maar moet jij dan zoveel Tarceva tegelijk slikken????? XXX

Jose zei

Ik hoop echt dat je het weekend goed doorkomt en maandag pijnvrij naar huis kan.
Heel veel sterkte lieverd.
Groetjes, Jose

Dries zei

Hoi Karin,

een krabbeltje vanuit Schoonebeek. Die kiezen van jou zijn volgens mij kogelvrij, zoveel als ze te verduren krijgen.

Ik hoop dat de potlooddatum een dikke zwarte stift datum wordt en dat je weer lekker naar huis kunt maandag!!

Groetjes,

3s

judith brouwer zei

Tjonge Karin, wat krijg je te verduren.
Heel veel sterkte samen, ik hoop dat ze je snel pijn- en andere ongemak-vrij krijgen en dat je weer naar huis kunt.
Zet 'm op.
Judith