vrijdag 4 november 2011

Spugen?

Ik heb vanmorgen weer gedouched! Wel weer met een beetje hulp van JW maar toch altijd weer een overwinning. Jullie kennen het riedeltje wel inmiddels schoon bed schone pyama etc.

De zaalarts kwam weer langs as usual en we hebben het vooral over pijnstilling gehad. Beetje hetzelfde als gisteren. Toch kan ik slecht zonder de prikjes. Van de escalatie met methadon word ik eigenlijk alleen high  maar de pijn gaat niet weg en dan moet ik als nog een prikje dipidolor. Dankzij dit regime was ik vandaag behoorlijk van de kaart. Veel geslapen weinig babbels.

De mevrouw van de transfer kwam nog langs en alles is geregeld voor de thuiszorg. In principe voor dinsdag. Maandag wordt het bed gebracht thuis en het nachtkastje en douche krukje etc. En dinsdag kan JW bellen zodat de verpleging gelijk kan komen. Wel fijn idee dat het geregeld is, maar ook wel beetje eehm scary als je begrijpt wat ik bedoel. Thuis zal niet meer zijn zoals het was.

De dame van de transfer (ik weet niet hoe ik haar anders moet noemen) was nog niet weg of er stond alweer een voedingsdeskundige in de kamer. Het advies was wederom: Overal suiker in, alles dubbel belegd en niet te veel proppen.

De voedingsdeskundige had de hielen nog niet gelicht of ik kreeg een soort recherche inval te verduren. Hoe bijzonder is dat. B van HBES kwam en het was totaal onverwacht dus ze had het element van verrassing op haar hand. Best profi :-) Ik ben echt door haar verwend want naast haar onverwachte verschijning heb ik nu om te beginnen HBES taart in de koelkast hier, JW een kasteelbiertje (stuk minder waard zonder H erbij zegt JW), en ik een rode wijn substituut: rode granaatappelsap. En dat op haar verjaardag. Echt lief! B heeft nog even klaagmuur gespeeld voor JW tijdens de lunch en is toen helemaal weer teruggereden.

Mijn ouders kwamen ook in de middag naar hun slaperige dochter kijken. Het is fijn dat ze er zijn maar ze hebben niet veel aan mij op deze manier.

J en K uit H waren er ook nog even. Ze hebben samen met JW gegeten in het VUmc restaurant en kwamen daarna nog even langs. Het was maar kort want ik was net weer platgespoten dus lag te spacen in bed. J en K zijn echt lieve vrienden. Ze zijn er vaak en ook al zien ze me maar 1 tel toch blijven ze langskomen. Ze weten mij ook altijd op te peppen en JW zegt altijd als ze weg zijn:"Zow ff lekker energie afgetapt"  Ik hoop maar dat JW de parasiet niet teveel aftapt ;-)

Ik verheug mij ook op morgen. Morgen komen R en N en de zus van JW en zijn ouders. Ik vind het natuurlijk leuk om iedereen te zien maar R en N toch wel in het bijzonder. Het zal wel een kort bezoekje zijn want kinderen vervelen zich snel op een ziekenhuis kamer maar ook 5 minuten lijkt me erg leuk. Daarna moeten ze maar even gaan spelen met hun bloedeigen oom want die mist ze volgens mij minstens zoveel als ik.

Ik vind het heel fijn dat ik zoveel lieve mensen om mijn heen heb. Het doet mij echt goed en maakt alles ietsje meer draagbaar.

Goed ik heb het beste nieuws bewaard tot het laatste, maar ik heb vandaag gegeten:

  • 1 boterham met chocopasta
  • 1 schaaltje yoghurt waarbij JW kans heeft gezien er drie zakjes suiker en wat cornflakes door te roeren
  • Half bord pasta met half portie geraspte kaas
  • Half bakje gele vla
  • 1 plak kaas en 1/2 boterham

Ik durf het bijna niet te zeggen, ik heb nog niet gespuugd. Ik had het gisteren ook opgeschreven en toen heb ik toch nog heel klein beetje gespuugd. Maar tot nu toe nog niet. Afkloppen. Feest dus.

8 opmerkingen:

Jose zei

Wat heerlijk dat je alweer hebt kunnen douchen met wat hulp.
En wat goed dat alles inmiddels is geregeld voor de thuiszorg. Tuurlijk is het niet zo gek dat je het een beetje scary gaat vinden, maar het is toch altijd prettiger om thuis te zijn, dan in het ziekenhuis.

Heerlijk te lezen dat er zoveel mensen bij je langskomen. Ik zou het ook graag doen, maar ben vreselijk verkouden en hoest de longen uit mijn lijf. Dat is dus niet zo handig om te doen. Maar vergeet niet dat ik aan jullie denk.
Geniet morgen van je bezoek, en probeer er weer het beste van te maken.

En meis wat heb je goed gegeten! Dat is mij vandaag niet gelukt vandaag hoor, echt heel knap. En super dat het erin is gebleven.
Wat moet dat een fijn gevoel zijn.
Ik hoop dat dat ook zo blijft.

Ik wens je morgen een fijne dag met je bezoek, en nog even en dan is het dinsdag! Fijn samen met JW terug naar je eigen omgeving.

Dikke knufffel, Jose.

Marjolijn. zei

Fijn meis, dat er naast alle ellende ook goede en fijne dingen gebeuren.
Je hebt het ook zo nodig in moeilijke tijden.
Geniet van al het bezoek wat je krijgt, van alle goede zorgen om je heen.
En ja straks thuis ook veranderingen, met het verschil dat jij/jullie daar de "baas" zijn en zelf moeten aangeven wat je wel en niet wil, of nodig vind.
De hulp en zorg die geboden wordt komt als gast in jullie huis om jou te helpen.
Dat is een groot verschil, en dat maakt het hopelijk fijn om weer thuis te zijn, met de nodige hulp.
Een mooie dag vandaag, met nog maar zo'n lekker menuutje.
Dikke knuffel voor jullie beidjes.

Anoniem zei

En zo blijven er gelukkig altijd nog leuke dingen in het leven.

Dat je zulke lieve mensen om je heen hebt zegt natuurlijk alles over jouw.

Ik hoop dat het snel dinsdag is.

Groetjes Monique en ik heerlijk dat het eten binnen is gebleven.

Esther zei

Ff een knuffel voor jou XXX

Anoniem zei

lieve caro,,,,

fijn te lezen dat je zo goed hebt kunnen eten,,,,ik kan me voorstellen dat je je verheugd op de kleintjes,altijd fijn,,ik snap dat je het vreemd vind straks thuis te zijn met hulp,maar dat is voor jou en jw alleen maar makkelijker,,,,ze is vast aardig ,maar het is thuis vast fijner dan in het ziekenhuis.ik wens je veel plezier vandaag met je bezoek en ook al is het maar kort,,ze zijn er!!!! dikke kus voor jou en de groeten voor jw!liefs,thea

hendrike zei

Zo, jij hebt het druk zeg!
Fijn dat je komende week naar huis mag, maar ik begrijp heel goed wat je bedoeld, want dit is toch niet de manier die je graag zou willen.
Fijn dat je niet meer hebt gespuugd.
Een knuffel en veel sterkte.
xx

aussie mar zei

lieve benjamin, ik ben zo blij dat je niet meer gespuugd hebt en dat je dit allemaal naar binnen gewerkt hebt.............. ik heb zoveel bewondering voor je XXXXX
dikke kus
Mar

Dina Boumans zei

Hallo,
Sinds een paar dagen weet ik van je blog, via mijn dochter. Ik ken je niet persoonlijk, maar wel JW (een dorpsgenoot van vroeger).
Ik wens jullie en familie heel veel sterkte toe.
Heb veel bewondering voor jullie!

Dina Boumans