donderdag 9 oktober 2008

Uitkomst gesprek

Net terug van het gesprek met van Putten , mijn longarts.
Ik heb besloten om de chemo niet door te zetten maar te starten met erlotinib, ook wel tarceva of een EGFR_blocker genoemd.

Erlotinib heeft een goede kans van slagen omdat ik de EGFR-mutatie heb, het medicijn kan de kuka een hele tijd remmen. Ik heb nog gevraagd of het niet tegelijkertijd met de chemo kon worden ingezet, maar dan weten ze niet goed welk medicijn wat voor effect heeft en het schijnt ook dat erlotinib minder goed werkt tegelijkertijd met chemo. Nu ik het zo opschrijf vind ik dat eigenlijk een bijzonder antwoord van de arts, want ze konden bij het tegelijkertijd toedienen immers niet zeggen wat welk effect heeft..

De chemo kan altijd in een later stadium nog weer worden ingezet, als de erlotinib niet meer in staat is om de boel in te dammen...

Mijn bloedwaardes waren goed, op de foto leek het niet alsof de kanker was gegroeid, maar de tumor is waarschijnlijk ook nog niet erg afgenomen. Ze konden het niet zo goed zien omdat er nog vocht zat, niet genoeg gelukkig om weer een drain te moeten. Met 1 chemokuur is dat denk ik ook nog niet te verwachten, bovendien gaf de arts aan dat de chemo nog steeds zijn werk schijnt te doen en 2 week wel erg vroeg is.

Ik hoop dat ik de goede keuze gemaakt heb. Maar zowel van Putten als een arts in het UMC die door een vriendin van mij benaderd is en Postmus in het VU hadden allemaal de mening om te starten met de andere medicijnen.

Bijwerkingen van de erlotinib zijn diarree en pukkeltjes in het gezicht. Maar goed kaal worden en mega moe is ook niet alles.

Met de griep gaat het iets beter, gisteren in de loop van de dag kreeg ik er steeds meer last van. Heb wel 4 keer overgegeven.. Gelukkig mijn ontbijt van vanmorgen binnengehouden, ik heb mijn energie hard nodig.

Nou maar even niet meer denken aan medicijnen, bloedwaardes, mutaties, tumoren, chemo's maar even uitrusten op de bank..

2 opmerkingen:

Jeanet zei

Wat spannend!
Is het ook niet beter om de behandelingen na elkaar te doen, omdat je anders misschien ook alle bijwerkingen tegelijk krijgt (pukkels en kaal? Moe en misselijk?).
Liefs!

StefanN zei

He luitjes,
geniet van jullie weekend. Gelukkig treffen jullie het wel met het weer. Gemoet ervan!