zondag 5 juli 2009

Hoe het was

Mijn blog titel is aangepast. CM Top ;) Klinkt wel mooi, kort en krachtig.
Onze bruiloft was enorm geweldig. We hebben het er nog steeds over. We zijn er wel even flink moe van geweest gisteren en ook vandaag nog, maar gelukkig doen we rustig aan.

De dag begon al vroeg vrijdag. Om 07:00 uur werden we gewekt door getoeter in de tuin... We vlogen in onze badjas het balkon op en buiten stonden onze zusjes , een trompettist, de HBES-bakkers, een vriendin en de fotograaf.. Een ware serenade aan het balkon. Daarna hadden we een heerlijk ontbijt in een compleet versierde tuin.


Na het ontbijt begon het omkleed en make-up gedeelte.. Ik heb een dik uur in de make-up en kap stoel gezeten.

In een onwijs gave snoek werden we om 10.30 opgehaald en naar het stadhuis gereden. De plechtigheid was erg mooi. Niet te verdrietig, niet te jolig, precies goed. Na de plechtigheid liepen we naar buiten en daar stonden familie, collega's en vrienden met bellenblazers en balonnen. Ik vond het zoo leuk om ze te zien. We hadden best een strak schema we doken dan ook vrij snel weer de snoek in richting Kaap Hoorn met champagne achterin de auto! lekker verkoelend en welverdiend!


Bij Kaap Hoorn aangekomen kregen we een kop koffie met (bruids)taart en toen drong pas goed door hoe heet het eigenlijk was. Balen was dat de airco het niet deed bij Kaap Hoorn, dus het was echt afzien in de hitte.

Tegen 14:00 uur hadden we een lunch op een boot die over het Hoornse en Paterswolde meer voer. Het was heerlijk op het water, het bracht verkoeling en het uitzicht was prachtig. Eenmaal op de kade (weer bij Kaap Hoorn) was het de bedoeling wat foto's te maken, maar het was zooo ontzettend heet dat we besloten om naar huis te gaan voor het diner zou plaatsvinden. Samen met de fotograaf reden we naar huis en we hebben even heerlijk koffie gedronken op de slaapkamer met de airco op full power. Later zagen we dat er snel regen aan zou komen vergezeld met onweer, dus toen hebben we bij ons in de tuin nog wat mooie foto's gemaakt.

Na de afkoeling vertrokken we weer richting Kaap Hoorn. Daar aangekomen wilden we nog met familie en vrienden buiten op de foto, maar het begon flink te waaien en later te regenen dus dat ging helaas niet door. Gelukkig konden we wel binnen nog wat maken.

Na de fotosessie hebben we lekker gegeten en mooie speeches te horen gekregen. Ik voelde me heel goed, maar toen kwamen bij mij ook wel de tranen. De hele dag was ik alleen maar blij, maar toen we tot rust kwamen en er zulke mooie woorden werden gesproken realiseerde ik me weer wat er nog wel niet meer aan de hand was.

Gelukkig overheerste de vrolijkheid snel weer en waren we helemaal klaar om de rest van de avondgasten te ontvangen. Bijna iedereen die we hadden uitgenodigd was er. Alle gasten hadden een kopje meegenomen ..ra ra wat we als kado gekregen hebben :) We kunnen weer heerlijk espresso en cappucino maken..

Het feest was heel gezellig. Tenminste dat vonden JW en ik hehe..maar van een aantal mensen heb ik al gehoord dat ze het erg leuk hebben gehad. Als klap op de vuurpijl na een superdag vertrokken we met een speedbood om 00:00 uur. Onze beste vrienden stonden aan de kant te zwaaien en er werd vuurwerk afgestoken. Wij hadden een ontzettend mooi uitzicht en vlogen over het water, langzaam doofde het gejuich en gezwaai uit en kwamen we in rustiger vaarwater. Aan de kade stond een taxi om ons naar het hotel te brengen. De avond was voorbij gevlogen en een beetje beduusd liepen we het hotel binnen.

We hadden zelf een eenvoudige kamer gehuurd net als voor de rest van onze vrienden die van ver kwamen. Bij aankomst bleek dat ze hem hadden verwisseld voor een masterroom: bubbelbad, roosjes en hartjes in bed, een foto van de kus bij het ja-woord van die middag en heerlijke champagne! Het feest was nog steeds niet over!


Voor we gingen bubbelen en borellen eerst nog even met wat vrienden die ook in het hotel bleven een glaasje buiten gedronken, afgekoeld en toen het bubbelbad in..Daarna heerlijk geslapen in het king size bed en de hele dag herbeleefd...Iedereen die er was ontzettende bedankt dat je er was. Wij vonden het zo gaaf! Speciaal bedankje voor onze zussen die zoveel kleine verassinkjes hadden bedacht..geweldig. Juliie zijn geweldig lief, creatief en krijgen zeker nog een verassing terug!

En hoe ging het vandaag? Tja het is wel even wennen, je hebt toch een beetje een after wedding gevoel. Ik voel me een beetje weemoedig en was ook best moe. Ik merk dat ik weer wat in de stress begin te schieten over de naderende scan, terwijl we Noorwegen eerst nog voor de boeg hebben.. Ik voel in mijn lijf ook wel rare dingen op het moment, pijn in mijn rug en moeilijkheden met ademhalen. Ik weet wel dat dit bijwerkingen van Tarceva kunnen zijn en hopelijk is dit ook zo, maar ik word dan wel weer herinnerd aan mijn ziekte.

Ik hoop dat ik dat gevoel niet meeneem in de vakantie. Morgen hebben we nog een dagje om in te pakken en uit te rusten. Nu lekker slapen.

5 opmerkingen:

Marjolijn zei

Hallo Toppertjes,
Wat een mooie dag hebben jullie gehad, eentje om nooit meer te vergeten.
Eentje waar je nog heel lang over na mag genieten.
Het is niet vreemd dat het even een emotioneel moment bracht, dat kan toch eigenlijk ook niet anders.
Neem vandaag de tijd om in te pakken en nog lekker wat uit te rusten voor je begint aan de reis naar Noorwegen. Ook daar moet je volop genieten en samen nog nagenieten van deze mooie dag.
Fijn e reis voor jullie beidjes en veel plezier.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Heerlijk dat het zo`n prachtige dag is geworden en iedereen zo z`n best heeft gedaan. Een dag om nooit te vergeten. Straks nagenieten met de foto`s, maar eerst nog naar Noorwegen. Het wordt niet zo warm vandaag, dus een beetje bijkomen is lekker. Ik wens jullie een fantastische reis en hoop dat alle klachten achterwege blijven.
Liefs Ibella

hendrike zei

Wat heerlijk dat jullie zo'n fijne dag hebben gehad!
Nu nog lekker op vakantie,heel veel plezier! En ik hoop dat alle pijntjes zich even koest houden zodat je ook echt even zonder zorgen kunt genieten.Een dagje rust kan ook een hoop goed doen!

Anoniem zei

Lieve JW en Caroline,

Gefeliciteerd met jullie huwelijk!

Zo te lezen (en gehoord van Mark) hebben jullie een geweldige dag gehad.

Heb net in 1 ruk het Blog gelezen en ben onder de indruk van de leuke, ontroerende, mooie, maar ook gewone verhalen.

Veel plezier in Noorwegen!

Liefs, Josine en Alex

Esther zei

Hey Karinelientje,

Ik had eigenlij ook niet anderes verwacht hoor....Julie hebben een fijne dag gehad.
Bij deze wens ik jullie heel veel plezier en weinig muggen in Noorwegen.

Liefs Es