vrijdag 24 juli 2009

VU 9 -> Pfiieeeuuw

Alweer een goede scan..nee ik had het niet durven hopen. Sodeju wat waren we gestressed JW en ik. We hebben heerlijk geslapen in Heemstede, het viel me mee dat ik in slaap kon komen. Toen ik wakker werd bonste mijn hart als een gek en ik kreeg geen hap door mijn keel.

Het bloedprikken liep gesmeerd, de scan was wat gepruts weer. De derde keer prikken door een andere arts verpleger het eindelijk raak. Je wordt de scan in 'gereden' en als de schijven beginnen te draaien en de computerstem aangeeft dat de constrastvloeistof wordt ingespoten dan denk ik: "Kijk jezelf hier nou eens liggen Caroline. Wie had kunnen denken dat jij een leven met kanker zou krijgen? Wie had kunnen denken dat je nog zoveel scans zou krijgen? Wat heb je de afgelopen drie maanden allemaal gedaan?" Vakantie natuurlijk, Bergen aan zee een paar dagen, Hof van Saksen , een paar Fontanaatjes tussendoor en als klap op de vuurpijl de honneymoon! Ik ben getrouwd, heb de jongerengroep bij het Behouden huys gedaan, creatieve therapie opgepakt en dat allemaal in 3 maanden. Ik zit niet stil nu ik kanker heb, integendeel. Ik ben vast van plan de komende drie maanden weer van alles te ondernemen. Nu ik me zo voel gaan we er eruit halen wat erin zit.

Het gesprek met Postmus was heel kort. Ik vond het een beetje raar dat de scan beter was dan de vorige keer. Ik dacht dat er toen ook al niet echt veel meer te zien was, maar mijn longen leken meer ontplooid, geen ' verharde' longvliezen. Ik vertelde van de bijwerkingen en hij gaf aan dat we wel een lagere dosering konden inzetten. Toch ga ik liever door met de 150mg. Dan maar de bijwerkingen ik heb er wel profijt van en dan maar een pukkel of een 'dood haar baaldag' tussendoor ;) Ook mocht ik stoppen met de fraxodi,zelf heb ik onderzoeken gelezen waarin gesproken wordt over de remmende werking op kanker..ik weet niet of dit alleen bij 'actieve' kanker is, maar ik durf toch niet zomaar te stoppen. Toen ik mijn teen liet zien met de ontstoken nagelriem verwees hij me door naar de verpleegster.

Met haar heb ik een tijdje gepraat over de bijwerkingen en wat middeltjes meegekregen. Druppels voor mijn ogen als ze droog zijn, gaasjes om ze mee schoon te maken als er pukkeltjes onder zitten en creme voor de infectie van de nagelriem. Ik had het idee na het gesprek met de verpleegster nog weer naar Postmus te gaan om een vervolgafspraak te maken en te besluiten wat we met de dosering en de fraxodi zouden doen, maar hij had alweer een volgende patient. De vervolgafsprak is gemaakt, maar over de dosering en het stoppen met de prikken wil ik nog even bellen of mailen.

Zo weer een heel verhaal, we zijn beide ontzettend moe, stress is een energieslurper ;) We duiken zo lekker ons bed in en willen morgen even een dagje naar de sauna.

5 opmerkingen:

hendrike zei

Wat ontzettend fijn !!
Gefeliciteerd!
Veel plezier morgen,laat de spanning maar van je af glijden...

judith brouwer zei

Wat een geweldig nieuws!
Ik weet dat er niet per se een duidelijk verband is, maar fijn dat je goede conditie en je bergbeklim-power-prestatie samenvalt met goed nieuws - dat geeft de burger moed en vertrouwen.
Geniet van de opluchting - zweet de spanning eruit morgen. Even weer pauze van concrete stress.
Judith

marjolijn zei

Ja, meis, zo'n stressdag sleurpt energie. Maar gelukkig voor een goede uitslag.
Nog eens van harte proficiat.
Ga vandaag maar lekker ontspannen en laat alle spanning en zorgen maar wegglijden.
Fijn weekend.

Ibella zei

Wat een heerlijkheid, gefeliciteerd.
Ik geloof dat ik ook geen lagere dosering van de tarceva zou willen hebben. Vroeger bij mij op het werk zei een prof. altijd: never change a winning team, dus wanneer een behandeling goed ging, moest je er niets aan veranderen en daar sta ik achter. Dus nu op naar de komende drie maanden en weet zolang jij je goed voelt gaat het echt goed. Nu lekker de sauna in en relaxen.
Liefs Ibella

Unknown zei

Lieve Karin!
Wat een geweldig nieuws!
Heerlijk om te horen!
Geniet van je weekend, tot gauw weer,
veel liefs en een hele dikke X
Femmie