maandag 20 juli 2009

In Grun

Vanmorgen om 07:00 uur werden we gewekt door de kapitein na een letterlijk bewogen nachtje. De zee was wild en we lagen echt te schommelen in bed, maar ik kon er heerlijk op slapen.
Om 7.30 uur reden we van het schip, 800 kilometer voor de boeg. Het was onderweg erg slecht weer ..regen regen en toen hozen !
Gelukkig kwamen we tegen 16:30 uur heelhuids aan in Groningen en hebben we meteen de auto uitgepakt en de eerste was zit er alweer in.

De vakantie zit er weer op. Het was voor ons een nieuw land en zeker voor in de zomer was het wennen niet in de bergen te lopen of even aan het strand te komen. Ik houd erg van bergwandelen, maar ook van relaxen aan het strand, beide zaken leken me een beetje te veel voor een kuka-patientje met tarceva:)
Noorwegen was een leuk alternatief. Het land is prachtig, zo mooi dat je er op een gegeven moment zo gewend aanraakt. Bijna overal is het mooi, weer terug op de snelweg in Duitsland en Nederland was het gewoon saai.. alles vlak en geel en groen, geen rotsen, fjorden, bergen :)
Het rondreizen was ook nieuw voor ons, we blijven meestal ergens wat langer. Daar moest ik erg aan wennen, om de twee dagen een ander hotel, om de twee dagen weer in de auto, soms wel 4 uur lang. Dat vond ik wel vermoeiend af en toe, maar het uitzicht tijdens de rit maakte veel goed. Een van de gavere dingen vond ik de Preikestolen, de tocht naar boven. Het voelde toch wel stoer om gewoon naar boven te lopen en als het een beetje kan wil ik nog proberen in Oostenrijk te lopen in de bergen.

Het is lekker weer thuis te zijn.

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Hallo luitjes,
Welkom thuis...!!!
Fijn dat jullie zo genoten hebben.
Nu nog maar lekker nagenieten, en weer thuis komen.
Dan is er ineens zomaar weer genoeg te doen, post, uitpakken, wassen, opruimen.
Succes met alles.

Ibella zei

Het heerlijke van vakantie is het thuiskomen. Ook al heb je dan heel wat te doen, het is fijn thuis te zijn. Ik geloof zeker dat Noorwegen een prachtig land is. Ja ook wij reden gisteren in de stromende regen Oldenburg uit, maar in Grunn scheen het zonnetje.
Lekker een beetje bijkomen vandaag.
Liefs Ibella

marjolijn zei

Oeps, nu vraag je wat, welke pizzeria?
Hoop dat ibella het jou vertelt, ik ben de naam weer kwijt.
weet wel dat het vlakbij een bushalte is haha.
doei, doei, ik ga vliegen.

Ibella zei

We zaten in Da Carlo, aan het gedempte zuiderdiep. Het is een aanrader