maandag 13 juli 2009

Bergen


We zitten nog steeds in Os, maar zijn vandaag naar Bergen gereden, een nogal toeristisch stadje hier vlakbij. Het is echt een oud en het merendeel van het jaar regent het er.
Vandaag regende het ook in Bergen. We zijn er een beetje doorheen gedrenteld, door de winkelstraatjes en over de vismarkt. Na ons uitgebreide ontbijt in het hotel hadden we niet zoveel zin om vis te nemen op de markt. Het werd wel bijna in je mond geschoven door de verkopers als je niet oppaste ;)

Na het bezoek aan Bergen zijn we naar de hotelkamer gegaan, we kijken uit over een fjord. Het is echt supermooi hier. We vermaken ons goed maar ik merk wel dat een rondreis vermoeiend is. Om de twee dagen zitten we in een ander hotel en je moet je steeds weer aanpassen aan een andere omgeving. Ook zitten we dan veel in de auto en ook al is het rondrijden hier al een feest,zo af en toe word je er wel een beetje gaar van. Het klinkt ongelooflijk verwend, want het is echt super om al die plaatsen te zien en in zulke mooie hotels te zitten en we hebben zelf voor deze manier van reizen gekozen.

Na het bezoek aan Bergen hebben we lekker uitgerust op de hotelkamer. Ik ben gaan lezen en ben meteen weer in slaap gevallen. Als ik helemaal niets doe dan merk ik hoe moe ik ben. Ik ben het niet alleen, ook JW is heel moe. Dat hadden we wel vaker op vakanties. Je hoeft niets, er is zoveel gebeurd de afgelopen weken en ook de reis is zoals gezegd best vermoeiend.

Ik vind het best moeilijk om te genieten van al het moois. Ik zie al die toeristen vrolijk rondlopen veel gezinnen met kinderen en als ik vanuit het hotel naar het fantastische uitzicht kijk dan kan ik niet even lekker ontspannen en me helemaal rustig en totaal gelukkig voelen. Meteen denk ik aan kuka, scans, bijwerkingen. Voor mij weer een bevestiging van wat ik al vaker heb gemerkt. Ik geniet niet meer van de dingen om mij heen met kuka, wel is het zo dat ik het anders beleef. Vaak stond ik in vakanties stil bij wat ik allemaal aan het doen was, of ik het juiste deed, wat ik nog wilde doen..praatte ik met JW over de toekomst onze plannen en ideeen. Nu denk ik na over wat ik nog perse wil en dan moet het ook snel..wat me te wachten staat , wat er met JW gaat gebeuren...Ik probeer dan zo snel mogelijk weer in het NU te komen en te genieten van de vakantie, dat het nu gaat en morgen zien we wel weer..

Wat ik in ieder geval weet is dat we morgen naar Stavanger rijden, een stadje ongeveer 180 km verderop.

(De foto is genomen tijdens een wandelingetje die we rondom het hotel hebben gemaakt na het eten)

2 opmerkingen:

Ibella zei

Lieve meid, rondreizen is heel vermoeiend, ook al kom je steeds in een mooi hotel aan. Je maakt dagelijks vele kilometers en het landschap is overweldigend. Het is gewoon zo en dan daarnaast ben je ook ziek en slik je medicijnen. Altijd opgewekt, positief zijn lukt niet en zeker wanneer je moe bent. Ik hoop dat jullie een beetje uitgerust wakker zijn geworden, af en toe een rustdag plannen is niets mis mee.
Goede reis vandaag en hopelijk kun je genieten van de tocht.
Liefs Ibella

hendrike zei

Lieve Caroline,
Het lijkt me zeker vermoeiend,en je neemt toch jezelf,je ziekte en alles wat er bij komt kijken met je mee. Dat kan dan juist in zo'n andere omgeving ook erg confronterend zijn.
Soms zou het fijn zijn als je al die gedachten en zorgen even uit kon zetten zodat alleen het genieten overblijft.
Liefs Hendrike