dinsdag 10 augustus 2010

Nog maar 2 keer..

Net weer terug van het UMCG en het wordt al een routine uitstapje. De bestraling van vandaag zit er ook weer op en nog steeds ben ik niet misselijk geworden en heb ik redelijk wat energie. Ik lig niet op de bank, heb eetlust en heb ook weer zin om na te denken over dingen die ik nog graag wil doen. Na de bestraling een gesprek met de radioloog gehad. IK moet de dexamethason gaan afbouwen als de bestraling voorbij is. Als je het een paar weken gebruikt dan schijn je er een ontzettend bolle kop van te krijgen en weet ik wat nog niet meer. Maar als ik hoofdpijn krijg of andere klachten moet ik weer wat extra nemen. Eigenlijk was de boodschap om het op eigen gevoel af te gaan bouwen. Ook met de kytril moet ik gaan afbouwen als de bestraling voorbij is.

Ik ben benieuwd hoe het dan gaat. Ik heb er wel iets meer vertrouwen in dan vorige week. Om eerlijk te zijn zag ik het niet meer zitten en was ik zo ontzettend moe, misselijk en depressief. Nu ben ik ook geen zonnetje ofzo ;-), maar ik heb in ieder geval het gevoel dat ik straks nog wel wat kan doen.

Deze week overdag ben ik me vooral ook aan het richten op het regelen van mijn laatste levensfase. Heel confronterend, maar ja het is nu ook wel duidelijk dat de kanker toch doet wat hij wil. Ik vond het heel lastig om er mee te beginnen, maar nu ik eenmaal bezig ben is het ook wel fijn om te doen, het geeft rust en het moet toch.

Morgen en overmorgen nog een bestraling en eigenlijk voel ik er wel heel veel voor om dan met JW even een weekeindje weg te gaan. Even naar Fontana ofzo. Uitrusten, een andere omgeving en dan ook een grotere vakantie plannen. Nu kan het nog!

3 opmerkingen:

Loekie zei

Hoi Caroline,
Inderdaad, heel confronterend. Maar je hebt kracht genoeg in je om die kanker voorlopig nog een hele tijd op achterstand te zetten.
gr.
Loekie

Jeanet zei

NOG MAAR 2 KEER idd!

Worstel de week nog even door, de behandeling maar ook het nadenken over rottige dingen. Get it over with, right? Een lekker weekendje plannen om naar toe te leven, iets 'voorbij' deze week, lijkt me een goed plan. Heb je dat ook wel verdiend...

Liefs, Jeanet

Marjolijn zei

Lieve meis,
Nog 2 keer..!!
En dan lekker even bijkomen, dat moet goed komen.
Dan mag je denken, deze klus met alles wat er bij hoorde weer geklaard.
Probeer de draad weer op te pakken daar waar je gebleven was en ga door met alles wat je graag zou doen. Net zoals je deed voor de bestralingen.
Je kunt het...!!
Dikke knuffel, succes vandaag.