zondag 25 september 2011

Vrouw

Mijn blogjes waren kort de afgelopen dagen. Het gaat niet echt lekker. Mijn darmen zijn enorm van slag, erger dan een week geleden en ik denk echt dat het de antibiotica is ( in combinatie met de afatinib). Mijn laatste antibioticapil heb ik gisteren genomen dus vanaf vandaag hoop ik op verbetering. Mijn mond en keel voelen droog en branderig. Als ik wat drink of eet doet het pijn in mijn hele mond en keel. Na een tijd beginnen de darmen te rommelen en is het rennen naar toilet. Mijn pijnlijke mond en keel plus de darmen maken dat ik niet veel zin heb om te eten, maar juist nu is het hard nodig. De kilootjes vliegen er snel af, t is nog niet dramatisch, maar ik begin het nu wel te merken.

Ik ben dus aan het strijden om te eten en te drinken. Omdat mijn mond zo gevoelig is veel thee met suiker, yoghurtdrank met zoete ranja en omdat er echt energie in moet ook crackers met kaas,met jam, een banaan. Brood kan ik niet goed wegkrijgen. Normaal gesproken drink ik elke ochtend verse jus, maar dat doet nu enorme pijn. We proberen creatieve dingen te verzinnen om dingen te eten die niet te pijnlijk zijn voor de mond, maar wel voldoende energie leveren. JW heeft gisteren nog een grote milkshake voor me gehaald. We willen ook smoothies gaan maken, een stuk gezonder natuurlijk.

Het meest verrast was ik gistermiddag. Ik raakte eerst in de stress. Ik dacht dat er bloed in mijn urine zat, maar uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik weer menstrueer, terwijl dat al bijna een jaar helemaal weg is gebleven. Ik ging er al van uit dat ik dat niet meer zou worden. Heel maf, maar op de een of andere manier is het wel een bijzonder gevoel dat mijn lichaam dat proces weer oppakt. Ik voel me weer helemaal vrouw, alleen wapperende lange haren ontbreken nog ;-).


4 opmerkingen:

Guus zei

Hoi Karin,
Hoop dat het snel weer wat beter gaat en je nog kunt genieten van de mooie dagen, zolang als ze er nog zijn. Hoop dat de antibiotica aanslaat en je drmen ook weer rustig worden.
Groetjes aan JW en dikke knuffel uit Limboland,

Esther zei

He schatjuh????????

Wordt jij niet ongesteld? Of amper?
Ik ben heel blij voor je dat je weer echt vrouw voelt whahahhaaaaa
Wat idd veel minder leuk is, is de mondirritatie. Heb jij dat met de Tarceva nog nooit gehad?
De problemen waar jij nu tegen aan loopt, had ik allemaal met de Tarceva.....wat een drama soms he? Maar de kop niet laten hangen.
Ik ken ook een bikkel en die woont in Grunnen. Ze moet alleen niet tevell kilootjes afvallen.....moet je die van mij?????? Ik deel ze gratis uit ;)
Dikke knuffel uit het mooie, maar vooral zonnige Twenteland (was ik heel blij mee, want we vierden vanmiddag de verjaardag van de kinderen en Marc en al het volk kon mooi naar buiten :-)
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Anoniem zei

Dat is erg naar om je zo te moeten voelen en erg uitkijken geblazen! Beterschap. Liefs Karin

HansDeZwans zei

Honing, is dat ook niet iets wat je overal mag/kan bijvoegen? En die haren, die heb je zo weer terug als alles terug goed komt.