maandag 12 september 2011

Q.

Vandaag was Q. bij mij op visite. Ze kwam met de trein en had zonnebloemen voor me meegenomen. Samen haalden JW en ik haar van het station. Q. ken ik nu denk ik ongeveer een jaar. Ik heb wel eens over haar geschreven. We hebben beide Gezondheidswetenschappen gestudeerd en zijn beide ongeveer even jong. Q. heeft na haar studie nog geneeskunde gedaan en stond net als ik aan het begin van haar leven. Net als ik heeft Q. helaas ook longkanker. Niet dezelfde mutatie en een andere start van de ziekte, maar beide dealen we met dezelfde dingen die bij een ziekte als longkanker komen kijken. Ik vond het heel leuk dat ze er was. Best wel veel gepraat over het zien zijn, medicatie die we beiden hebben gebruikt, symptomen die je herkent. Het was geen zwaar gesprek, heel fijn om ervaringen uit te wisselen met iemand die je precies begrijpt en die ongeveer net zo oud is als jezelf.

We hebben veel gelachen en beide hadden we een goede dag qua 'heesheid'dus we hoefden niet te fluisteren tegen elkaar. Tussendoor waren we een beetje op de kids van de zus van JW aan het passen. We hebben ook maar even een stukje taart gegeten op mijn 3-jarig jubileum. Dit smaakte me weer goed dus dat is een goed teken. Ik hoop dat we dit soort bezoekjes nog vaker kunnen doen.


5 opmerkingen:

Marjolijn zei

Ja, een lotgenootje ontmoeten is bijzonder.
En helemaal met zoveel gelijkenissen, van leeftijd, studie.
Fijn dat de taart ook weer smaakt.
Mooie dag vandaag.

tricky zei

lotgenootjes zijn zo belangrijk hé, als je moet 'dealen' met zo'n ernstige ziekte... en zeker als je aan het begin van je leven staat... ik ervaar het delen van ervaringen met lotgenootjes ook altijd als enorm verrijkend, en zeker niet zwaar, wel integendeel... er zit vaak veel (relativerende) humor in onze gesprekken...
en zonnebloemen voor jou, geniet ervan!!!

Anoniem zei

Dat was ook vast weer een dag met een gouden randje. Fijn voor jullie.

Groetjes Monique

Esther zei

Dat zijn hele leuke en mooie momenten en die moeten niet éénmalig zijn.
Wel heel triest om te lezen dat zij ook zo jong is met longkanker. Ik kan mij nog herinneren, dat we met een stel bij Sandra's boekpresentatie waren en we waren met ons allen nogal onder de indruk dat jij toen zo jong was (en nog is)Begin 40 is al erg jong.......XXX

hendrike zei

Fijn Caroline,hoewel dat ook raar klinkt.Jullie zijn gewoon veel te jong en dat is vooral heel erg..Maar wel fijn dat je zoveel aan elkaar hebt,dat maakt lotgenoten zo bijzonder.Zo te lezen was het voor herhaling vatbaar!