dinsdag 27 januari 2009

Lekker concreet

Klopt klopt, tweede posting over hetzelfde etmaal dat is lang geleden he?

Ik moet zeggen, we hadden het strak gepland. Vanmorgen voor 0800 uur uit de veren, drukke dag Amsterdam op en neer. Half slappe slaapverwekkende film in bed kijken op het programma. Dik voor elkaar show, op tijd slapen zouden we! Ritme terugkrijgen is dan een kwestie van tijd.

Mispoes. Over mijn lijk, BNN. In dit programma wordt naast andere personen een jonge vrouw gevolgd. De jonge vrouw heet Karin, ze is 29 jaar heeft een relatie met een game liefhebber en heeft longkanker. Adeno Carcinoom met uitzaaiigen stadium IV, paliatieve behandeling. Hoeveel gelijkenis wil je hebben.

Ik had het weblog van deze Karin al gezien op het internet deze week. Ik heb het hierover gehad met mijn zusje. Ze heeft de site ook opgezocht en ze heeft via uitzending gemist de afleveringen waar deze Karin in voorkomt bekeken. Ik had nog niet gezien dat ze in het programma zat dus toen je_zus het mij vertelde dacht ik: "Kom ik pik ook nog even een aflevering mee zo lekker vlak voor het slapen gaan". Karin kon het over mijn lijk seizoen niet helemaal afmaken. In aflevering drie is ze overleden. 

Al die jonge mensen in de serie spreken mij wel aan. In de meeste mensen herken ik veel. Wat mij opviel was hoeveel er nagedacht werd over de dood en over begrafenissen en dat soort dingen. JW en ik doen dat eigenlijk heel weinig. Dus ben ik er maar over begonnen. Je moet van je hart geen moordkuil maken.  Tuurlijk hebben we het er wel eenns concreet over de dood enzo gehad. Met name toen ik weer thuis kwam na de opname voor de embolie, maar daarna niet zo veel. Zeker niet heel eeh, echt. Praktisch zonder wollige taal. Dus ik zei"JW, jij denkt ook niet heel concreet na over de dood he". Bleek dat hij er wel erg concreet veel over nadacht, maar weinig over praatte. Hij wil mij niet belasten. Een mooie opening om het er eens lekker concreet ala BNN over te hebben.

Dus dat hebben we toen maar gedaan. "JW en ik" zouden "JW en ik" trouwens niet zijn als we niet op het einde van de gesprekken, na de zwaarste stukjes, de humor de boventoon zouden laten voeren. Dus veel meer schade dan WEER te laat op bed is er niet aangericht. Ik vind het zelfs wel prettig dat we gepraat hebben (opluchting).

Nu is het ERG laat. Trusten!Ik plak alle afleveringen van Over Mijn Lijk seizoen 2005-2006 hier maar even in voor de mensen die het willen zien:

Aflevering 7:
Real Smalband Breedband
WMV Smalband Breedband

Aflevering 6:
Real Smalband Breedband
WMV Smalband Breedband

Aflevering 5:
Real Smalband Breedband
WMV Smalband Breedband

Aflevering 4:
Real Smalband Breedband
WMV Smalband Breedband

Aflevering 3:

Real Smalband Breedband
WMV Smalband Breedband

Aflevering 2: 
Real
 Smalband Breedband
WMV Smalband Breedband

Aflevering 1:
Real 
Smalband Breedband
WMV Smalband Breedband


1 opmerking:

StefanN zei

he stoertje,

Ik blijf toch onder de indruk van je schrijfkunst.
Enne concreet zijn is vast niet makkelijk maar van mij krijgen jullie een dikke duim dat het toch gebeurd is.