zaterdag 24 januari 2009

Uit de ijskast

Gelukkig hebben zowel JW als ik lekker geslapen vannacht. Vooral JW had het echt even nodig, ik slaap als een dolle haas.
Ik durf bijna niet te vertellen hoe laat we uit bed rolden , schandalig gewoon. (psst 11.45)..Tot 1100 uur slapen we dan ook echt, het heeft niet veel te maken met een beetje doezelen ofzo. Tegen 11.00 uur keken we elkaar aan, je realiserend wat er ook alweer allemaal aan de hand is zonder echt zin te hebben om eruit te gaan. Zoals bekend hebben we het de afgelopen week een beetje moeilijker en dat uit zich ook in later uit bed. Ook al waren we wat later dan 'normaal' uit bed, we hadden allebei gelukkig wel de drive om er wat van te maken vandaag.

We zijn de stad even ingegaan, JW moest nog een blouse ruilen die hij gisteren heeft gekregen. In de grote berg met afgeprijsde Tommi-hilfi(n)ger, Marco-Polo. G-star en andere mannenkleding, viste ik nog een mooi shirt tevoorschijn. Nou vooruit dan maar dacht JW, die het o zo leuk vindt om kleding te kopen, even passen en ook maar meegenomen.

Na de shop-actie zijn we wat gaan drinken bij 'Boven-Jan' uitkijkend over de Grote Markt. Dat was heel gezellig, maar tegelijkertijd ook verdrietig. We zagen allemaal onbezorgde, vrolijke jonge mensen over de markt lopen en dat is soms best lastig. Maar goed aan ons zie je ook niet 1, 2, 3, dat er iets erg aan de hand is..

Eergisteren vroeg ik op mijn log of mensen nog tips hadden om me beter te voelen. Het was en beetje als grapje bedoeld, ik weet heus wel dat ik het uiteindelijk zelf moet doen. De reacties die ik heb gekregen hebben me wel aan het lachen gemaakt en ook aan het denken gezet.
Ik denk zelf dat ik mezelf meer tijd moet gunnen, tijd vrij moet maken om bewuster mijn mijn gevoelens om te gaan. Tot een week geleden was afleiding en er even niet aan denken een methode, maar dat werkt niet meer en is ook niet meer de beste manier. Nog belangrijker, het is ook niet meer de manier die ik wil.

Al eens eerder had ik het veel moeilijker, maar toen ik langzamerhand weer van de bank af kon en weer wat dingen kon ondernemen ben ik over die gevoelens heengestapt. Wel had ik toen ook al wat ideeen om mezelf uit de put te trekken en die moeten uit de ijskast worden gehaald. Onder andere zwemmen, luisterboeken en meditatie kwamen in dat rijtje voor. Ook begin ik deze week in het Behouden Huys met creatieve therapie en ik verwacht daar ook wel mijn ei kwijt te kunnnen. Verder zou een positieve scan-uitslag aanstaande vrjdag ook wonderen doen:)

Zometeen ga ik lekker films kijken in bed met Jw. Om niet een vreselijk ritme te krijgen waarbij in de middag pas de dag begint zet ik de wekker!

1 opmerking:

je zus zei

's middags de dag beginnen is niet vreselijk!
Het is maar hoe je het bekijkt...

kus tot maandag!