donderdag 22 januari 2009

Wat moet ik eens doen

Leuk is het niet, realiteit is het wel. Ik voel me nog steeds shit. JW die altijd de gangmaker is, normaal niet snel van zijn stuk te krijgen is, overal een antwoord op heeft, mij altijd energie geeft en "sterk" is heeft het ook zwaar. Ik wil me daar niet schuldig om voelen maar ik ben de oorzaak ervan en dat vind ik niet leuk.

Ik voel me shit in de eerste plaats natuurlijk omdat ik een ongeneeslijke ziekte heb en dus een kort leven. Dit is het altijd aanwezige en sluimerende verdriet wat om mij heen hangt. In de tweede plaats, een meer korte termijn shitty gevoel, is het extra moe zijn en pijn voelen. Dan word ik weer bang dat de Tarceva\Erlotinib is uitgewerkt, dit wordt versterkt door de aankomende scan waardoor je er meer over gaat nadenken.

Natuurlijk probeer ik sterk te zijn. Immers, wat heb je er nu aan als je de goede dagen verprutst door je shit te voelen. En dit zijn mijn goede dagen, want ook al ben ik af en toe moe of voel ik pijn, beter dan dit wordt het niet. Geen speld tussen deze redenering te krijgen. Hetzelfde geldt voor de redenering dat je je ziekte moet accepteren, hoe sneller je dat doet hoe eerder je er vrede mee hebt en hoe fijner je je voelt.

Dat klinkt allemaal als een klok. Ik merk alleen dat ik het nog niet kan, zeker niet 7x24. Ik vind het gewoon te moeilijk om te accepteren dat ik me nooit meer beter zal voelen dan hoe ik me nu voel. Niet te accepteren dat ik niet zo heel lang meer zal leven. Niet te accepteren dat ik gescheiden wordt van JW en dat mijn laatste dagen vol ellende en pijn zullen zijn. Dat vind ik te moeilijk op dit moment en daarom kan ik de voorgaande tactieken om mijn ziekte een plaats te geven niet altijd goed toepassen.

Alles zal zijn functie wel hebben en ik hoop, nee ik moet en wil dat ik met name morgen wat positiever ben. Wat vrolijker en vooral.... JW morgen vrolijk maken! Uit die spiraal van depri gedoe. En dan na morgen de rest van de week. Ik vind het alleen lastig om te bedenken hoe precies.

Dus als je een tip hebt, groot of klein: mail@carosum.com

Geen opmerkingen: