woensdag 6 mei 2009

Wat wil je nou

Vandaag ben ik weer even op mijn werk geweest. Ik ben al een tijdje bezig om wat op te pakken en dat gaat heel langzaam. Vandaag heb ik afgesproken om eens te proberen twee ochtenden in de week naar mijn werk te gaan. Op die manier ben je toch meer de deur uit, meer betrokken en is er meer afleiding. Ik heb geen idee hoe het me bevalt, maar dat zien we vanzelf.

Nadat ik op mijn werk ben geweest ben ik heel impulsief pastelkrijt en papier gaan kopen. Ik vond het zo leuk gisteren om met kleuren bezig te zijn dat ik dacht kom ik haal het gewoon ook zelf op. Ha wie had dat nou gedacht. Mooi wordt het niet maar het is wel leuk om te proberen iets moois te maken en lekker bezig te zijn. Natuurlijk had ik weer net niet het juiste krijt te pakken, maar stap 1 is gezet. Nu nog kijken of ik het vol ga houden;)

Het is wel bijzonder om te zien dat je heel veel dingen gaat doen nu je ziek bent die je normaal gesproken niet zo snel zou oppakken. Je had mij een jaar geleden niet gehoord over meditatie, schilderen , psychologen..Via het Behoduen Huys ben ik met deze dingen in contact gekomen en ik heb me er voor opengesteld. Natuurlijk heb ik er nu ook veel meer tijd voor.

Iemand reageerde op mijn vorige blogje met de reactie dat ik eigenlijk in een soort van rouwproces zit. Ik ben een bepaald leven aan het afsluiten en een nieuw leven aan het inrichten. Met dat inrichten ben ik inderdaad aan het stoeien. Ik ben van alles aan het doen en aan het onderzoeken hoe ik me daarbij voel. Soms doe ik zelfs teveel en ik heb nog niet scherp wat me nou precies rust geeft, energie geeft, kortom waar ik me het beste bij voel. Toch heb ik het gevoel dat het wel goedkomt, dat ik wel een bepaalde draai vind in de dingen die ik graag wil doen en belangrijk vind. Het is in ieder geval heel prettig om te merken dat ik veel beter NEE kan zeggen tegen dingen die ik niet meer wil, veel meer afstand kan nemen van wat andere mensen denken en gewoon mijn eigen hart kan volgen.

3 opmerkingen:

marjolijn zei

Ja, lieve meis, dicht bij jezelf blijven en je hart volgen, dat is het beste wat je kunt doen.
En vandaar uit ontstaan weer een hele hoop goede dingen, waar je mee vooruit kunt.
Veel succes en goede moed.

Anoniem zei

Ja,dat gestoei ken ik wel,soms gaat het een periode goed,maar dan wil ik weer meer en begint het gestoei weer.
Tja,grappig hoe je dingen kan vinden heh,als ik niet ziek was,was ik nooit gaan fotograferen.
Knap dat je twee ochtenden gaat werken,ik ben heel benieuwd hoe dat gaat,veel succes ermee!Als het lukt is het wel fantastisch!

Marjo zei

Lieve Caroline,

Succes met je ochtenden op je werk. Blijf wel geod naar je lijf luisteren en ook naar je collega's.
Ik hoop dat het gaat lukken!!

Dikke knuffel, Marjo