dinsdag 26 mei 2009

Onweer

Sodeju wat een weer vannacht zeg. Ik schrok echt wakker van het geknal en geknetter. Ik sms'te JW vanmorgen of hij wel goed geslapen had, maar hij had totaal niets vernomen..

Gelukkig was het weer droog toen ik naar het Behouden Huijs fietste. Eerst had ik een afspraak met mijn psychologe, daarna ben ik weer creatief bezig geweest. Vandaag hebben we geschilderd. Elke week is er een andere techniek die we gebruiken en tot nu toe vind ik het schilderen met acrylverf en kleien het leukst.
Ik vind het soms wel moeilijk om te werken in een groep met mensen die allemaal kanker hebben. Ook is het moeilijk om mensen emotioneel te zien worden tijdens het werken. Ik denk soms dat ik te nuchter ben om me zo te laten gaan en wil gewoon lekker bezig zijn en even uit mijn malende gedachtes stappen. Als ik lekker bezig ben dan concentreer ik me alleen maar op welke kleur ik moet gebruiken en welke vorm ik iets wil geven.

Ik kwam weer enthousiast thuis van de creatieve therapie. In de middag ben ik nog even bij een collega geweest en nu ben ik behoorlijk moe. Ik merk dat ik de dagen dat ik alleen ben goed door kan komen. Ik verveel me in ieder geval geen moment. In het begin vond ik het erg moeilijk, maar ik word echt even op mezelf teruggeworpen en kan rustig nadenken over alles wat me bezig houdt. Het is ook een gevoel van onafhankelijkheid. Als ik weer alleen kan zijn dan betekent het dat het goed met me gaat..

2 opmerkingen:

marjolijn zei

Ja, dat was een onrustig nachtje, hie in het zuidwesten van het land ook.
Fijn dat je gisteren weer een goede ochtend gehad hebt in het Behouden Huijs.
Maar ook fijn om te horen dat je het zo goed redt op de dagen dat je alleen bent, toch weer een stapje naar eerder.
Maak het goed, lieve meis.
Lieve groet Marjolijn.

Ibella zei

Dat was zeker een onrustige nacht, ik ben er zelfs uitgegaan om alle stekkers eruit te trekken.
Je bent sterk geworden Caroline, je bent enorm gegroeid in je ziekte, het klinkt misschien gek. Ook zonder JW kun je veel aan, maar samen de hele wereld.
Fijne dag lieve meis.
Liefs Ibella