maandag 25 januari 2010

Peptalk

Vannacht erg slecht geslapen..zoveel dingen komen weer boven die in het begin van mijn diagnose ook speelden. Ik had vannacht erg last van een droge keel, een soort verkoudheid en werd er zo ontzettend nerveus van dat ik met geen mogelijkheid meer kon slapen. Ook een dik jaar geleden was het vaak zo dat ik snachts niet kon slapen. Ik hield JW uit zijn slaap (ik probeerde tevergeefs van niet) dus hebben we het licht aan gedaan, gekletst en ook keihard gelachen en toen zijn we uiteindelijk toch in slaap gevallen.

Vanmorgen was het moeilijk op gang komen vond ik, maar de kinderen van de zus van JW kwamen, ik heb  even op ze gepast  en dan ben je zo wakker en ook wel vrolijker ;)

Ik twijfelde of ik naar het Behouden Huijs zou gaan maar ben blij dat ik gegaan ben. Ik heb mijn schilderij van vorige week afgemaakt en begin me echt thuis te voelen in de groep en kan soms echt even mijn ei kwijt.

Ik kom er achter dat ik tijd voor mezelf nodig heb. Ook landt wel het besef dat er dan wel kankergroei is maar ik heb mezelf nooit een roze bril voorgehouden en ben heel blij dat ik dat nooit heb gedaan. Ik ben heel erg vooruit gegaan en heb nu een terugslag. Maar al die tijd was ik doodziek en moest ik rekening houden met kankergroei, die groei is nu gekomen en nog steeds zit ik niet aan de chemo of bestraling. Daar ben ik heel blij om, ik voel me nog niet heel ziek en we moeten weer wat nieuws uit de trukendoos halen straks. Daarvan wordt het wel weer afwachten of het aanslaat, zullen weer andere bijwerkingen komen en het zal zeker niet makkelijker worden dan het nu is, maar ik heb gewoon geen keus. Ik wil niet nu mijn dagen al laten verpesten door nare idee├źn , dat deed ik een weeek geleden niet dus waarom zou ik het nu wel doen? Een maand geleden kan de groei al wel begonnen zijn en toen kon en deed ik alles, het pure besef van niet-weten zorgde dat ik door kon gaan. Nu weet ik, dat er een paar millimeter meer kanker zit , maar die paar milliemeter mogen er niet voor zorgen dat ik mezelf verlies en geen kracht meer heb.

Poe even een persoonlijke peptalk gehouden haha, maar ik wil wel echt proberen dat ook na te streven.
Ik heb nog geen antwoord van mij arts op mijn vragen maar verwacht dat een dezer dagen wel. Ik hoop dat ik vannacht beter kan slapen. Voor aanstaande zaterdag hebben we een tripje verzilverd voor een nachtje in een kasteel. Nog steeds van de bruiloft, ik heb er zin in even lekker met zijn twee en ontspannen.

2 opmerkingen:

Ibella zei

Houdt dat gevoel vast, daar kom je het verst mee. Gelukkig af en toe een fijne afleiding en je soms lekker verwennen.
Fijn dat jij je meer thuis gaat voelen en je verhaal kwijt kunt in het behouden huys

marjolijn. zei

Yep meis, dat is de spirit, hou dat gevoel vast.
Daar kom je het verst mee.
Fijn dat jij je thuis voelt bij de gesprek/creatieve groep.
En fijn weer een heel leuk weekend voor de boeg, leuk om naar uit te kijken.