zaterdag 2 januari 2010

Weer geskied

Yesss ik heb weer op de ski's gestaan! Vanmorgen zijn we tegen een uurtje of 1000 naar Port du Soleil gereden met de supercoole Subaru van F. De weg naar boven was erg besneeuwd , veel auto's die vandaag in het skigebied aankwamen hadden geen sneeuwkettingen om en konden gewoon niet verder. Ongelukjes files pfff F had geen problemen natuurlijk met de Subaru (4 x4 ) en winterbanden, maar we kwamen gewoon niet verder door de opstopping. Op de bessneeuwde weg hebben we gekeerd en toen zijn we bij een andere plaats opgestapt naar de piste. Een grote gondel waar erg veel mensen tegelijk in werden geduwd, ik houd daar nooit zo van ( zal later in mijn verhaal nog blijken), maar in de file in de auto naar boven is ook niet alles.

Eenmaal op de ski's was ik snel weer gewend. Het weer trok op, zonnetje erbij en het was weer als vanouds. IK maakte me nog druk om mijn rug, waar ik echt last van had maar het skieen ging prima. Dus dat stelt me wel weer gerust. Het was wel ontzettend koud. Zowel F als ik hadden zulke koude vingers en waren zo verkleumd dat het huilen bij het ontdooien van de vingers ons nader stond dan het lachen. Het was wel einde van de middag en vooral in de lift. Ik had me wel goed gekleed.

Toen we terug gingen met dezelfde gondel als naar boven was het erg druk bij de gondel. We stonden in de rij, mijn vingers gloeiden, mijn maag deed raar, ik trilde over mijn hele lichaam en ik voelde me ineens echt niet goed. Zoveel mensen, opgedrukt staan. Ik kreeg het gevoel alsof ik flauw moest vallen. Ik ben tegen JW aan gaan staan met het zweet op mijn voorhoofd en echt bang om flauw te vallen. Eenmaal beneden en in de auto ging het snel beter. Ik weet niet wat het geweest is. Een combinatie van kou, vermoeidheid en mijn darmen en niet te vergeten het ziek zijn in combinatie met medicijnen natuurlijk. Voor mijn ziek zijn heb ik het ook wel eens gehad en ik laat mij skidagen er niet door verpesten. Ik moet gewoon niet meer aan het einde van de middag te veel doen het is dan gewoon heel koud.

Bij thuiskomst lekker met JW in bad gegaan en nu weer helemaal opgewarmd bij de kachel. Ik ben erg blij dat ik weer lekker heb kunnen skieen. Ik weet niet of we morgen ook gaan, zeker nog wel een paar dagen deze week met JW.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik weet niet wanneer je teruggaat, maar het sneeuwt hier nog steeds ;)
Veel plezier!
XXX Es

je zus zei

Jeetje,

Dit zou niet de eerste keer zijn geweest dat je zou flauwvallen bij een gondel, ik kan me nog wel wat herinneren van vroeger, het was propvol in de gondel en je zei tegen mij dat je gewoon MOEST gaan zitten, dit mocht niet baten en je viel toch flauw en vaker die week!

Hoop dat het niet teveel je week gaat beheersen en je lekker op de skies kan staan!
Je bent niet de enige die zich niet lekker voelt, anne-sophietje is ook ziek!
En als ze moet hoesten zegt ze zelf; 'mij ziek!'

Liefs Martine xxxx

marjolijn zei

Fijn dat je lekker hebt kunnen skieen.
Hoop dat je geen problemen meer hebt bij drukke gondels en er volop van kunt genieten.
Maak het goed, lieve meis.

Ibella zei

Soms kan het je ineens overvallen. Ik hoop voor je dat het niet weer gebeurt deze week. Heerlijk dat jullie skie├źn kunnen. Hier ligt ook weer wat sneeuw, maar wij staan er nu niet om te springen.
Fijne dag vandaag en liefs Ibella