donderdag 7 januari 2010

Bern

Niet goed geslapen vannacht. Net voor het slapen dus het bericht van Sander Simons en ik kon niet meer slapen. Heel veel liggen nadenken en me zo goed gerealiseerd hoe snel het anders kan. Natuurlijk weet je dat het snel anders kan omdat je nou eenmaal longkanker hebt, maar het is wel een klap weer. Ieder mens is anders en iedereen reageert anders op medicatie en ik moet nu niet banger zijn, maar dat is het niet alleen. Ik vind het zo ontzettend moedig en dapper hoe Sander met zelfrespect en moed een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Het heeft me aan het denken gezet. Heel soms leef je zo in het moment van je goed voelen dat je vergeet stil te staan bij hoe snel het anders kan en dat je elke dag moet koesteren. Elke dag is een kado..

Elke dag is een kado, maar om van elke dag een kado te maken is ook moelijk met longkanker. Bij het minste of geringste klachtje ben ik bang voor een uitzaaiing, ik ben sneller moe mijn werk doe ik niet meer en mijn toekomst is er niet..Zo lastig vind ik het dan om te genieten.

Vandaag kon ik ook niet gaan skieen. Ik had geen zin, het weer was koud ik was moe en ik had geen zin in allemaal blije sportieve mensen. Samen met JW lekker uitgeslapen en daarna ontbeten. We zijn wel even Bern in geweest en dat was best gezellig samen. Morgen gaan we weer naar huis.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Mogge meis,
En toch proberen we het iedere dag opnieuw, om van elke dag een kadootje te maken.
Vaak lukt het wel, en soms niet.
Voor vandaag een goede en veilige rit terug naar huis.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Het onmogelijke verloop van longkanker maakt alles zo onzeker. Je wilt soms je graag vasthouden aan behandelingen en zekerheden, maar longkanker is nu net één van de slechtste kankersoorten wat dat betreft. Gelukkig zijn ze qua onderzoek heel goed bezig en niet alleen in de wereld, maar ook Nederland. Door deze berichten wordt je weer met je neus op de feiten gedrukt. Voor Sander hoefde het niet meer en hij heeft gebruik gemaakt van een recht. Moedig, ja dat is het woord. Keuzes mogen we maken en het is aan jou hoever je gaan wilt.
Wat ik gisteren al zei; dit is geen kost voor een plezierige skivakantie. Heb een goede en veilige reis naar huis. Het is fijn thuiskomen en ook dat is een kadootje.
Liefs Ibella