zondag 24 januari 2010

Vragen

Het wordt er niet makkelijker op, het lijkt wel nu ik weet dat de kanker weer groeit dat ik mij ook echt vermoeider voel. Ik vind het ontzettend moeilijk om de draad op te pakken. Ik kan midden in de nacht wakker worden en denken aan de kanker in mijn lijf, de plekken waar het heen kan gaan en zo gefocused zijn op mijn lichaam. Ik wil echt proberen de draad weer op te pakken , leven en dingen blijven doen is het beste medicijn tegen angst en depressie. Afwachten op wat komen gaat helpt niet en maakt dat ik mij nog rotter voel. Mooie woorden maar echt niet zomaar uit te voeren. Even niet aan denken als je weet dat je ziekte stabiel is en doorleven is al moeilijk, maar weten dat de medicatie niet meer optimaal aanvalt en dan hetzelfde patroon aanhouden vergt veel.

Vooral vandaag had ik echt even de rust en de tijd voor mezelf nodig. Ik ben de deur niet uitgeweest en heb dingen gedaan die me in ieder geval een beetje rust geven. Ik heb mijn arts gemaild en gevraagd waarom we 2 maanden wachten , of hij spectaculaire groei verwacht, of mijn scan in oktober eigenlijk wel goed was. Hij was er toen niet en ik begin me ineens af te vragen of hij die wel beoordeeld heeft ( ik denk het wel hoor maar ik ben iets meer paranoïde momenteel )
Ook heb ik gevraagd waarom hij me steeds naar mijn werksituatie vraagt. Ik vind het maf dat hij er steeds op terugkomt. Ook dat is paranoïde want ja iemand kan ook gewoon geïnteresseerd zijn he ; )

Ik wacht zijn mail maar af, het verandert niet zo veel aan de situatie. Het is gewoon al heel fijn dat ik altijd alles kan vragen en mailen wanneer ik wil.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Caroline,
Ik kan het me zo voorstellen,de keren dat het bij mij groeide wilde ik het liefst dat er zo snel mogelijk wat gebeurde.Dat dat niet altijd gelijk kan is begrijpelijk,maar twee maanden wachten vind ik heel wat.Heel goed dat je contact hebt gezocht met de arts.Misschien kan hij je meer duidelijkheid geven.
Heel veel sterkte.
xx Hendrike

Marjolijn zei

Lieve meis,

Goed dat je die mail gestuurd hebt.
Ja, ik hoop dat je snel antwoord krijgt op je vragen, duidelijkheid kan je rust geven.

Sterkte meis.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Het weten, begrijpen, geeft veel rust, ondanks dat het misschien niet fijn is om te horen. Wat goed dat je vragen kunt mailen, hoef je niet op een volgend bezoek te wachten