dinsdag 26 januari 2010

Mail

Vanmorgen had ik een mail terug van mijn arts op mijn vragen en daardoor is het me wel allemaal wat duidelijker geworden en heb ik rust gekregen. Drie maanden wachten op een scan is niet te lang omdat mijn kankergroei zo minimaal en zo traag is dat het geen progressie genoemd mag worden. Er gebeurt dus wel iets in mijn lijf maar niet op een manier die al erg verontrustend is en ook geen typische longkankermanier. Meestal zien ze bij progressie veel grotere afwijkingen op meerdere plaatsen. Mijn arts vertelde over mijn prognose dat hij dat heel moelijk kon zeggen maar dat steeds meer duidelijk wordt dat mijn mutatie een heel andere vorm van longkanker is dan de longkanker die veroorzaakt wordt door roken. De prognose is beter (wat niet wil zeggen dat ik beter word want dat word ik niet), de kanker is minder agressief, maar je kan niets op individueel niveau zeggen.

De vragen naar mijn werk zijn gewoon interesse en een indicatie van het algemeen welbevinden.

Als ik wil kan ik artikelen krijgen over recent onderzoek naar longkanker bij mensen met een EGFR-mutatie om zo meer over mijn type kanker te weten te komen. Ik ben erg blij dat mijn arts zo uitgebreid mailt en ook wel wat geruster gesteld. Mijn kanker is dus nog niet keihard aan het verspreiden en mijn prognose is beter dan gemiddeld, ik pin me nergens op vast en weet dat elk individu anders is, maar het zijn wel even woorden die ik nog een keer moest horen na vrijdag nu het allemaal wat gezakt is.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Fijn meis, dat je antwoord hebt gekregen en vooral dat je er weer mee verder kunt.

Dat is voor nu toch het belangrijkste.
Geniet van elke dag die komt.

Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Natuurlijk, dit is net iets wat je nodig hebt en eigenlijk klinkt het best goed. Ik ben blij voor je ondanks dat er wel veranderingen gaan komen, toch zijn dit berichten waar je iets mee kunt.
Liefs Ibella