vrijdag 4 december 2009

Berlijn dag II

Vanmorgen zijn we om 09:00 uur op pad gegaan. Ons eerste doel was de Fernsehturm, maar het was ontzettend bewolkt weer en dus had het niet zo veel zin om naar boven te gaan en van het uitzicht te genieten. Het topje van de toren zat echt in de mist. Andere higlights waren onder andere de Brandenburger Tohr, Unter de Linden, De Reichstag, de Gedächtniskirche, het Holocaust Museum, de Kurfurstendamm met het kaufhaus des Westens, en het Potsdamer platz. Erg indrukwekkend is ook het besef van de muur die er ooit stond.

Alles liep op rolletjes vandaag behalve het vinden van een restaurantje. Dat was nogal een zoektocht. Genoeg leuks te vinden, maar bijna alles zat vol. We zijn stug doorgegaan maar na 6x "nein voll" zakt je de moed wel in de schoenen. JW begon al te muiten. Het was al weer meer dan 4 uur geleden dat hij een curryworst had gehad. Hij hield zich goed, ik had verwacht dat hij een shoarma tent in zou duiken. Dit is niet gebeurd, we hebben een restaurantje gevonden met nog een plekje voor ons twee en erg lekker gegeten.

Voor de rest was het een top dag. Teenpijn en acute 'darm kramp ellende ren je rot naar een wc' daar gelaten.

Het is echt fijn om er even samen uit te zijn, over van alles te praten, samen te genieten van alles en vooral ook even uit te rusten. Bijna net of er niks aan de hand is.

2 opmerkingen:

marjolijn zei

Heerlijk dat jullie zo genieten, en uiteindelijk ook nog lekker gegeten hebben.
Dit zijn de goede dingen voor de mens.
En de rest maar even vergeten.
Vandaag nog maar zo'n TOP-dagje!!
Veel plezier.

Ibella zei

En dat is het belangrijkste, samen genieten, ontspannen en ook praten. Alleen jullie twee. Fijn meis