zondag 6 december 2009

Berlijn dag 3 en frau pipi

We zijn net terug van een derde dag Berlijn. Hoogtepunt van vandaag was de 'Berliner Unterwelt' waar we een rondleiding hebben gedaan over het ondergrondse Berlijn in de Tweede Wereldoorlog. We liepen echt in de schuilkelders waarin de mensen vluchtten om zich te beschermen tegen het oorlogsgeweld.

Vandaag hebben we ook vrienden ontmoet. Een ex-collega van JW ( wij noemen haar hier frau pipi) zat ook met haar verse lover in Berlijn en samen met hun hebben we de rondtoer gemaakt en gegeten en cocktails gedronken. Heel gezellige avond gehad en nu liggen we lekker in bed.

In Nederland is het nu Sinterklaas ( geweest alweer) en van de HBES-bakkers hebben we een tas kadootjes meegekregen. Die gaan we nog even uitpakken en dan is het weer mooi geweest voor vandaag.

Ik heb de dag weer goed volgehouden, ondanks mijn teen. Ik krijg alleen ontzettend last van aan soort eczeem tussen mijn vingers en een extreem droge huid, nog droger dan die was. Zal misschien wel aan het koude weer liggen. In ieder geval geen dingen waar je hele dag door beïnvloed wordt.

2 opmerkingen:

marjolijn zei

Indrukwekkend moet dat zijn, die schuilkelders.
Leuk dat je ook nog bekenden ontmoet hebt en een heerlijk avondje hebt gehad, met nog kadootjes tot slot, toch nog Sinterklaas.
Lekker genieten meis.

Ibella zei

Heerlijk dat jullie zo genieten. Vrienden ontmoeten en veel zien. Ook nog eens een tas vol kadootjes uitpakken, geweldig.
Nog een fijne dag vandaag