maandag 19 juli 2010

Bos in

Vandaag weer eens naar creatieve therapie geweest. de laatste tijd zat er niet echt regelmaat in en het was een leuke middag. We gingen het bos in, rondom het Behouden Huijs is het erg mooi, veel bos, vijvers en rust. Met papier en potlood gingen we het bos in om te tekenen wat je zag. Je voelt je meteen een kunstenaar als je zo in het bos zit te tekenen.

Gisteravond hadden JW en ik het wel moeilijk, nu de scan dichterbij komt ga je toch weer meer nadenken over wat we gaan doen als het niet goed is. Natuurlijk houd je er altijd rekening mee, maar een scan maakt wel weer duidelijk waar je staat. Beiden realiseren we ons dat we het echte verdriet en de consequenties van wat er gebeurt als het slechter met mij gaat beide nog niet zo goed beseffen. Naja beide realiseren we ons heel goed wat er gaat komen, maar we hebben het er niet heel veel over. Ik ben nu nog zo fit en voel me zo goed dat we het zonde vinden er nu teveel bij stil te staan.

Vanmorgen had ik wel weer last van mijn oog. Een soort diamantje met regenboogkleuren wat wegtrekt na 5 minuten , overgaat in een rare olievlek en dan langzaam wegtrekt langs mijn rechter oog aan de bovenkant. Erg maf, wel mooie kleuren om te zien, maar ik word er heel bang van. Binnen 10 minuten trekt het weg en het is ook weer een week weggebleven. Als ik de symptomen op internet opzoek dan lees ik veel over oogmigraine. Ik heb ook weer veel last van druk rondom de neus en boven de ogen, ook worden mijn ogen weer rood. Ik ben even gestopt met de oogzalf, maar dat is dus geen goed idee want ze doen meteen weer pijn. Volgens de huisarts kan ik gewoon om de dag de zalf blijven gebruiken, maar ik was gewoon benieuwd wat er zou gebeuren als ik zou stoppen.

Vooral het oog-issue zit me best dwars, mijn huisarts vond het niet op uitzaaingsklachten lijken maar ja zeker weten doe je het niet. Vrijdag ga ik het uiteraard aan mijn arts in de VU voorleggen. Zelf heb ik altijd de angst voor uitzaaiingen in het hoofd, maar ik weet ook dat als het zomaar een week weer helemaal goed is en ik nergens last van heb en me verder niet ziek of misselijk voel dat dat juist weer positieve signalen zijn. Toch is het heel beangstigend.

Ik heb inmiddels ook bericht van het UWV, al een week eigenlijk maar ik vergat het steeds op mijn blog te zetten, dat ik de WIA gewoon heb gekregen. Het kan zijn dat ik het even genoemd heb, maar weet het niet meer zeker, In ieder geval , vandaag heb ik het dossier van de arts van het UWV doorgelezen en daarin lees je letterlijk zijn bevindingen. Best heftig om te lezen en vooral om je te realiseren dat het over jou gaat. Mevrouw maakt geen zieke indruk, maar prognose is slecht, zeer triest geval...Niet leuk om te lezen, ik werd bijna kwaad om te lezen dat ik een triest geval ben, maar ja het is ook zo. Ik vond de woordkeuze alleen niet zo handig - ;)

Ik zit nu lekker in de tuin,de komende week mag van mij snel gaan. Morgen ga ik oppassen op AS en Pepijn bij mijn zusje. Daar heb ik dan wel weer zin in en zal me ook wel weer oppeppen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat lijkt me heerlijk,het bos in om te tekenen!

Tja,zeg,wat nou triest geval,ik vind jou helemaal niet triest,tuurlijk zit je in een k situatie.Maar jij bent geen triest geval,het is vooral enorm knap dat je doet wat je doet,ondanks deze situatie,bergbeklimmen,skiƫn,je bent gewoon een kanjer.Laat die arts maar kletsen,je kunt trots zijn op jezelf!!
xx hendrike

Anoniem zei

Jij bent idd geen triest geval...hoe kun je dat nou zeggen?Maar ik begrijp het wel hoor en wij realiseren het ook, maar beseffen het niet, omdat ik mij 'kiplekker' voel. Het gaat idd niet heel goed met ons, maar ik wil nu een keertje goed nieuws lezen :)
Tja, ik kan gemakkelijk lullen, maar ik hoop het zo voor je....en weet je wat ik ook zo knap van je vind? Dat jij opschrijft wat jij denkt. Al twee jaar ging ik met spanning naar de contoles en de scans, maar liet het niet zo merken. Jij doet het wel! Chapeau!
XXX Es

Marjolijn zei

Fijn meis, die klus is ook geklaard. Nee, geen handige woordkeus van die arts, maar goed het zij zo, daar kun je niets aan doen. En jij en iedereen om je heen weten beter. Je bent gewoon een KANJER..!!
Fijn dagje vandaag, en geniet er van. Het zal je goede afleiding geven.
Pas goed op jezelf, het wordt weer een warme dag.

Anoniem zei

Ha caroline,
Tuurlijk is het triest! Maar triest is wat jou is overkomen maar verder niet.Geniet maar lekker van je WIA. Ik noem het alvast mijn pensioen, haha.
Ik wens je heel veel sterkte met de scan en ik duim voor jou en ook voor JW.
Mevrouw Top: de duimen gaan in Top.
Je doet het heel goed zo.
Liefs, Marjo