vrijdag 23 juli 2010

pfff lange dag

Om te beginnen de uitslag is honderd procent meegevallen. De CT-scan van de longen was eigenlijk niet veranderd ten opzichte van April. De kanker groeit dus erg langzaam, ik had dit echt niet gedacht en ik mag gewoon blijven doorgaan met tarceva.Ik heb wel verteld van mijn oogklachten en druk rondom de neus, mijn arts heeft me doorgestuurd naar een neuroloog die allerlei testjes heeft gedaan. De neuroloog vermoedt niet dat ik uitzaaiingen in mijn hoofd heb. Alle testen waren goed, hij wilde toch een MRI laten doen omdat je dan alles uit kan sluiten. De aard van de symptomen lijken niet te wijzen in de richting van hersenmetastasen, maar een MRI is het meest betrouwbare bewijs, bovendien kunnen ze dan ook mijn bijholtes scannen.
Atie, de verpleegkundige heb ik ook nog even mee gesproken en zij vertelde dat mijn klachten van de ogen en druk rond de neus wel vaker voorkomt met mensen die langer op tarceva zitten. Er is niet zo veel aan te doen helaas. De MRI die ik volgende week krijg zal misschien ook laten zien of er iets zit wat de tarceva veroorzaakt.

Ik ben opgelucht, had niet zo'n scan van de longen verwacht. Ik ben ook wel een beetje bang voor de MRI, maar ja als de neuroloog positief is en als de longen stabiel zijn dan is de kans wel erg klein dat er iets zit. En als er wel iets zit, ja dan weten we dat ook weer..Ik word nog gebeld voor de datum van de scan voor volgende week. De uitslag krijg ik dan niet meteen, ik ga dan eerst een weekje op vakantie en kan dan de uitslag krijgen als ik weer terug ben van vakantie.

Ik ben wel helemaal op nu, we moesten wel 2 uur wachten in de wachtkamer bij de longafdeling en toen nog Atie en de neuroloog..Man wat een wachten en stress..Vanavond maar even een glas wijn erop drinken en hopen dat de MRi ook goed is maar dat zie ik over twee weken wel weer.

12 opmerkingen:

millhill zei

Woehaa, na 1000x op F5 gedrukt te hebben vandaag goed nieuws van je! Wat een opluchting! Ik hoop dat je oogkriebeltjes wegblijven!

Jeanet zei

Aaaah, goed zeg! En zo te horen hoef je je over de MRI ook niet veel zorgen te maken (makkelijk gezegd...).

En de vakantie gaat deze keer naar.... ?

Oh: en we moeten nog een Turks etentje plannen! Vanavond ga ik experimenteren met borek (met feta gevuld bladerdeeg), dus ik ben al aan het oefenen! Hehe.

Groetjes!

Daedalus zei

Goed om te lezen!

Anoniem zei

Zie je nou wel.....al die stress van te voren was helemaal niet nodig geweest. Het glaasje rode wijn vanavond wel en ik doe dan lekker met je mee ;)
XXX Es

Loekie zei

Gefeliciteerd. En natuurlijk was al die stress dus niet nodig geweest en natuurlijk stress je de volgende keer weer. Het glaasje wijn is verdiend, ik doe vanavond ook met jou en Es mee! Hoe laat heffen wij het glas?
gr.
Loekie

Anoniem zei

Lieve Caroline,
Gefeliciteerd met je goede uitslag. En fijn dat je met Atie hebt kunnen praten. Nu nog de mri volgende week en ik ga weer voor je duimen.
Fijn weekend en geniet ervan he!!!
Liefs, Marjo

Marjolijn zei

Ha helemaal geweldig....PROFICIAT...!!!
Ik proost met dat glaasje wijn, met je mee.
Nu volgende week nog door het kabaalapparaat, oordopjes meenemen, ligt een stuk prettiger, of eigen muziek kan ook.
En dan lekker op vakantie.
Dat wordt heerlijk genieten.
Xxx M.

Anoniem zei

Hoi Karin,

Super goed nieuws!! Nu lekker even genieten!

Liefs Susan

Anoniem zei

Hai Caro,Ik ben heel blij voor je!!!
Nog wel een beetje spannend,maar denk ik toch veel opluchting.Maar jeetje wat heb je lang moeten wachten.Je zult wel moe zijn,de spanning,het wachten...
Neem inderdaad maar lekker een wijntje,ik doe met je mee!
liefs hendrike

Froukje zei

Hallo Karin,
wat fijn om te lezen dat alles nog stabiel is. Ik schrok toen ik onlangs las over het overlijden van een van je trouwste bloglezers, las daarna jouw stukjes ook anders omdat het dan weer zo duidelijk is hoe snel het kan veranderen.
Heb je met je oogklachten er trouwens aan gedacht dat het ook iets met je netvlies te maken kan hebben? Ik weet er niet veel van maar lichtflitsen etc. kunnen b.v. duiden op een loslatend netvlies. Ook niet leuk maar toch anders dan uitzaaiingen.

Hoe dan ook. Ik kan je naast een wijntje ook een mojito aanraden ter ontspanning ;-)
Groetjes Froukje

Anoniem zei

Geloof niet dat de stress ooit een keer er minder om zal worden. En dat wachten is zo slopend! Dit went gewoon nooit hé!! Fijn om te lezen dat er geen veranderingen gevonden zijn. Toch wel een mri, hopelijk is daar ook geen verandering aanwezig. Eerst maar lekker vakantie gaan houden. Heerlijk, geniet er samen van. Veel liefs Karin

Anoniem zei

Hallo Karin.

Gefeliciteerd met deze uitslag. Nu de spanning maar vlug van je af laten glijden.
De lichtflitsen in de ogen is voor mij heel herkenbaar. Door het gebruik van tarceva wrijf ik regelmatig in mijn ogen en kwam mijn netvlies een beetje los. Nu ik niet meer wrijf zijn de lichtflitjes weg gebleven.
Heb toch gevraagd om een hersenscan. Gelukkig schoon. Ik heb wel een tip voor de mri scan van je hoofd. Oordopjes in maar vooral je ogen gesloten houden en vooral luisteren naar alle vreemde geluidjes die je te horen krijgt. Steeds vroeg ik me af wat het volgende geluidje zou zijn. Was zelf spaans benauwd voor deze scan maar het viel 100% mee. Je mag via je longarts ook om een kalmerings tabletje vragen.
Nog even iets anders. Een tip voor je nagels.Zelf doe ik er één druppeltje betadine
op. Werkt perfect. Mag alleen niet van mijn apotheek. Ja , wat moet je dan.

Groetjes Tonnie