vrijdag 30 juli 2010

1e bestraling zit erop

Vanmorgen de eerste bestraling al achter de rug. Het proces viel me erg mee, maar mentaal is het zwaar. Je ligt onder een masker en terwijl de bestraling werd gegeven zag ik wel wat rare flitsen en het rook een beetje maf. De bestraling zal 10 keer plaatsvinden. Ik zal zeker profijt hebben van de bestraling, maar het zal uiteraard verlening zijn.
De bijwerkingen zijn moe, hoofdpijn maar daar kan ik dexamethason voor krijgen. Verder word ik kaal. Over drie weken geen haar meer en ik ga vandaag nog een pruik regelen denk ik.

Shakend kwam ik het ziekenhuis uit, toch wel erg aangedaan en enorm verdrietig. Ik moet echt proberen om mijn kop dr nog even voor te houden, maar moeilijk is het wel.

13 opmerkingen:

Marjolijn zei

Hoi lieverd,
Niet fijn dat het allemaal moet.
Maar wel fijn dat er meteen een begin gemaakt is, geen wachttijd, maar vooruit meteen van start.
Ja, zo de eerste keren ga je van alles shaken, maar dat wordt echt minder, geloof me.
Je wordt ook overvallen met alles.
Deze stroomversnelling met behandelingen is heel heftig.
Lieverd, probeer het weekend goed door te komen, met voldoende afleiding, ook de nodige rust. Dan kun je er maandag weer tegenaan.
En ja wat je al zegt: "Koppie dur veur houden"!!
Liefs Marjolijn.

Unknown zei

Hoi Karin,

Inge en ik schrikken wel van dit slechte nieuws. Het enige goeie eraan is dat het wél te bestralen is. Dat was met mijn moeder niet het geval. Blijf uitgaan van het goeie! Zoals jezelf al zegt, kop der veur!!

Sterkte!

Dries & Inge

millhill zei

Jemig, direct al bestraling zeg, om die kuka zo min mogelijk tijd te geven denk ik? Heel veel sterkete!

Anoniem zei

Ben zelf al heel erg verdrietig dat jou dit nu al moet overkomen. Hoe moet jij je dan zelf wel niet voelen. Moeilijk, moeilijk. De 1ste bestraling zit er dus al op. Dat je er maar weinig last van mag hebben. Je bent jong en in een hele goede conditie, dat kan je nu heel goed gebruiken. We blijven hier voor je duimen en zoals je daar (in het noorden) blijkbaar zegt kop der veur. Volgens mij betekend het dat je ervoor gaat, toch? Big hugs Karin

Anoniem zei

Ja,logisch dat je het moeilijk hebt.....
Gaat er iemand met je mee ?
Heel veel sterkte Caroline.
xx hendrike

Anoniem zei

Ach lieve schat, het is ook moeilijk....het is zelfs ongelovelijk kut allemaal. Sorry, ik flapte dit er zo maar uit ;)Denk trouwens niet dat een pruik allesmakend is. Ik had wel zoveel ruzik met die rotpruik.....veel te warm (in de winter al) en hij zat voor geen ene meter en dat kwam omdat mijn achterkant helemaal plat is (en net bol zoals bij anderen) met petjes. sjaaltjes en bandana's kom je ook heel ver. Voor jouw haar (die al compleet dood is door de tarceva) is dit niet verkeerd en krijgt zo een 2e start. Dit klinkt allemaal heel simpel, maar het is zo verrekte moeilijk.
Alwasys in my mind XXX Es

Anoniem zei

Hmmmm wat een typfouten en dat zonder wijn ;)

Joyce en Kay zei

Wat super dat je vandaag al de 1e bestraling hebt gehad... Ja Kay had het ook altijd over een raar luchtje tijdens de bestraling... Ik weet nog dat ik Kay voor het eerst op die tafel zag liggen, ohh wat een confrontatie, ik vond het zo erg, maar houd moed, je zult zien dat die stralen die tumoren kapot gaan maken...
Kay werd ook kaal, maar kreeg na 4 weken ?!?!?! alweer haar, hier in Arnhem hadden ze dat nog nooit meegemaakt... Zonder zweverig te worden, Kay gebruikt sinds hij de diagnose longkanker heeft een indiaanse kruidenthee, onder het mom baat het niet dan schaad het niet, de naam is Canadian Essense, en ergens hebben wij het vermoeden dat zijn haar weer zo snel is gaan groeien door het gebruik van die thee. Je zit er waarschijnlijk totaal niet op te wachten, maar wilde het je toch even schrijven. Verder wensen wij jullie ondanks alles toch een rustig weekend. Wat gaat het allemaal ineens snel bij je, gewoon een achtbaan waarin je zit en er komt geen einde aan... Weet zo goed hoe jullie je nu voelen en zou willen dat ik iets voor jullie kon doen!

Liefs Joyce en Kay

ArkAnA zei

leef op afstand en heel stilletjes (wil niet opdringerig zijn) met jullie mee, kus

Marjo zei

Lieve, dappere caroline,
Wat goed dat je meteen de eerste bestraling hebt gehad. Kun je daar niet meer tegen op zien, het maken van het masker is al een klus op zich. Jammer van je haar maar wat Esther al zegt je krijgt later een 2de start. Ik heb nog mutsjes en buffy's te leen voor je in allerlei kleuren. Laat maar weten of ik je kan helpen.
Ondanks alles wens ik je een fijn weekend toe, stuiterend of niet.
Liefs, Marjo

Anoniem zei

Tjonge wat een tegenvaller. Wat is een leven toch raadsel soms. Ik dacht we gaan even lekker met de kop de bergen in. Maar dan word je weer hard geconfronteerd door die kuka. Wordt toch een ander weekje zo... Veel sterkte. Marcel

yvonne zei

Bijna niet te bevatten hoe dit gegaan is, eerst toch vooral positieve uitslagen en volgens de artsen weinig kans op uitzaaiingen en dan toch!!
En dan nu al de eerste bestraling gehad. Ik kan me voorstellen dat er ontzettend veel op je af komt. Ik kan je alleen maar heel veel kracht toewensen.

Anoniem zei

wat leuk dat Joyce en Kay ook gereageerd hebben.....hij heeft ook bestraling gehad en het is geslonken dus......zo zal het ook bij jou gaan kanjer want jij bent ook jong net als hij
XXX

Dikke kus
Mar