maandag 18 januari 2010

Fijne middag

Vandaag weer creatieve therapie bij het Behouden Huys gehad en het was een fijne middag. Lekker geschilderd en eindelijk weer eens met iets bezig waarvan ik het gevoel heb dat er wat moois uitkomt. Het is ook best moeilijk om er te zijn. Aan de ene kant ben je lekker met iets anders bezig en vergeet je het ziek zijn, maar schilderen en iets op papier zetten vertelt ook iets over jezelf en je hoort de verhalen van andere mensen om je heen. Soms ook verhalen van mensen die keihard knokken en er weer bovenop komen, die bang zijn weer ziek te worden en dan realiseer ik me des te meer dat ik daar niet meer voor kan vechten. Het is niet zo dat ik daar dan veel verdrietiger van word, maar het is best wel eens confronterend dat je een vorm van kanker hebt waar dus echt niets meer aan te doen is.

Na het Behouden Huys ben ik lekker naar de stad gereden , mijn ouders en zusje met haar vriend (en AS natuurlijk) waren er en met zijn allen hebben we lekker gegeten in de stad. Het was fijn en ik kan weer terugkijken op een waardevolle dag. De scanstress is nog steeds te hanteren gelukkig.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Lieve Caroline,
Ja zo lotgenoten ontmoeten is erg waardevol, maar ook erg confronterend.
Gelukkig komt er van alle kanten hulp om de scanstress tot een aanvaardbaar nivo te houden.
Fijn toch zo'n goed gevoel over een waardevolle dag.
Maak er vandaag maar weer een mooie dag van.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Je laten begeleiden in deze tijd van ziekte is een heel goed iets, al kom je veel tegen en kan het heel confronterend worden. Toch helpt het om met lotgenoten te praten en je eigen gevoelens zo op een rijtje te krijgen. Ik hoop voor je dat het hanteerbaar wordten blijft.
Daarna genieten met familie is een goede dag ook plezierig maken.
Liefs Ibella