zaterdag 18 april 2009

Week van de scan komt er weer aan

Het is niet de walk for live geworden, maar aan het einde van de middag zijn we wezen wandelen in Noordlaren. Samen met de ouders van JW. Ik had een petje gevonden van JW met grote flappen eraan zodat mijn nek en gezicht goed beschermd waren tegen de zon.
We hebben ongeveer een uurtje gelopen en daarna lekker op een terrasje gezeten.

Ik wil het niet, maar doe het toch, een klein beetje opzien tegen de scan van komende vrijdag. Na het weekeind breekt de week van de scan aan en hoewel ik zoveel mogelijk probeer in het nu te leven, spookt het meer door mijn hoofd dan normaal.

Gelukkig voel ik me verder vrij goed, vandaag iets vermoeider dan gisteren, maar niet verontrustend.
Gelukkig heb ik genoeg steun en afleiding de komende week en als de scan weer voorbij is weet ik ook weer waar ik aan toe ben.

De scan an sich is niet eens het grootste punt, wel het besef van ziek zijn en niet dor kunnen gaan met het ' gewone' leven. Zo'n afspraak drukt je weer even met je neus op de feiten en zorgt ervoor dat alles stress en emoties weer oplaaien.

Even van me af schrijven helpt wel, zometeen lekker eten met JW.

2 opmerkingen:

marjolijn zei

Ja, meis, die controles, zijn lastig.
Je wil graag weten hoe het is en aan de andere kant roept het weer de nodige spanning op.
Heel herkenbaar, hoor. Je komt er niet onderuit.
Goede moed he, en probeer maar voor veel afleiding te zorgen.
Nog een fijne zondag.

Ibella zei

Noordlaren is natuurlijk ook een schitterend gebied om te wandelen, lekker ontspannend zo met elkaar.
Ik neem aan dat het een longscan wordt. Probeer het toch wat positief te bekijken. Je hebt bijna geen klachten, wat sneller vermoeid, maar weinig reden waarom de scan niet goed zou zijn. Natuurlijk snap ik de stress en emoties, ernstig ziek zijn, je goed voelen en aan alle gewone dagelijkse dingen meedoen en door de scan weer geconfronteerd worden met die ellende, van pijn en verdriet. Met afleiding gaat de week sneller voorbij en ik ga ervan uit dat het een goede uitslag is en kun jij weer verder.
Liefs Ibella en sterkte voor de komende week met wachten.