woensdag 1 april 2009

Gedachten, Gevoelens en Gedrag..

Vannacht waren we om 03:00 uur thuis, dus vanmorgen moesten we wel even op gang komen. Zo ben je in Rome en zo zit je weer in Groningen.
Vlak voor ik naar de jongerengroep wilde vertrekken stond mijn huisarts voor de deur. Hij kwam even kijken hoe het met me ging. Door dit bezoekje kon ik helaas niet meer met de fiets naar het behouden huys maar ben ik met de auto gegaan.

De jongerengroep was wederom erg indrukwekkend en erg leerzaam. We leren hoe je een zelfde situatie (zoals kanker) met je gedachten zo kan interpreteren dat je je er beter bij voelt (Rationele Emotieve Therapie). Veel gevoelens zijn gebaseerd op irrationele gedachten. Het klinkt allemaal een beetje vaag misschien, maar het voert te ver om het op het blog uit te leggen. Ik vond het in ieder geval heel boeiend en ga het proberen toe te passen. Ik heb in ieder geval al geleerd dat je door je eigen gedachtes , gevoelens en gedrag zieker en angstiger kan voelen dan je daadwerkelijk hoeft te zijn.

Na de jongerengroep ben ik samen met JW naar de sportschool geweest voor een intake. We hebben een gewichtmeting, vetmeting en fittest gedaan. Mijn conditie was zeer goed he he, mijn gewicht is sinds tijden niet zo hoog geweest en toch heb ik kuka ;) Best bijzonder. Deze constatering past wel bij de theorie van de jongerengroep. Ik voel me goed (gevoel) en kan gewoon sporten (gedrag) maar ik weet (gedachte) dat ik KUKA heb.

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Dat waren meteen weer drukke, en intesieve bezigheden.
Maar fijn dat het je zo goed bevalt en dat je er veel goeds aan beleefd.
Fijne dag voor vandaag he!!

Ibella zei

Het is zeker heel leerzaam om daar met elkaar over te praten en ik geloof dat het best goed zou zijn voor mij om me daar ook eens in te verdiepen. Ik hoop dat het jou verder brengt. Tja, Rome- groningen, St Pieter- Behouden Hyus, Binnen een paar uur en dan ook nog eens de sportschool met z`n metingen en fittest. Goed hoor dat je daar mee doorgaat.
Fijne dag vandag en liefs Ibella

hendrike zei

Lijkt me zeker boeiend,ik ben het wel in boeken tegen gekomen,en probeer het zeker toe te passen,maar er over praten lijkt me zeker nuttig.

Jeanet zei

RET rules!
Soms niet altijd makkelijk, omdat je wel met harde feiten te maken hebt, maar toch. Grip op dat lijf heb je maar ten dele, grip op wat je ermee doet des te meer.
Leuk om je weer even te zien op het werk!

Liefs, Jeanet