zondag 26 april 2009

Pissig

Vandaag hadden we een verjaardagsfeestje van het neefje van JW. Het weer was nog steeds superlekker dus we zaten gezellig met met iedereen in de tuin.

Ik voel me fysiek erg goed (niet zo gek na een positieve scan), maar mentaal is het toch wel zwaar. Juist omdat ik me zo goed voel ben ik zo zat van die kuka. Mensen die vragen hoe het gaat en je meelevend aankijken, ik vind het heel fijn als mensen me dat vragen, maar soms dan heb ik geen zin om uit te leggen hoe ziek ik ben. Zeker niet als ik me goed voel. De kuka is er altijd en overal ook al voel ik het niet.
Het liefst pak ik mijn leven weer op. Maar nee..je hebt kuka ..
Maar ja altijd maar 'genieten', 'leuke dingen doen' blabla dat is wel fijn om nog te kunnen doen, maar echt gelukkig word je van het opbouwen van een toekomst. Ik leef en leefde echt niet alleen maar met mijn gedachten in de toekomst, was niet alleen maar bezig met later, maar je dacht wel na over kinderen, je ambities in je werk, samen oud worden ,reizen die je wilde maken, klussen\projectjes die je nog wilde doen in huis, meegaan in de flow van het leven.
Mijn oude leven oppakken gaat niet meer en ik merk dat ik behoorlijk moeite krijg met het vinden van een nieuwe balans.

Nu zit ik dus in de basis emotie "kwaad" zoals ze het in het Behouden Huys zouden zeggen. Ik denk dat mijn therapeute het trouwens schitterend vindt als ze hoort dat ik kwaad ben omdat het een nieuwe fase is. Ik wil doorgaan zoals alles was en dat kan niet. En daar word ik kwaad van op dit moment.

Ik ga maar slapen, JW moet morgen weer vroeg in de auto zitten en het wordt toch geen vrolijk verhaal in deze bui.

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Ja meis, opnieuw zo herkenbaar. Het lijkt soms (vaak) een mallemolen. En die gaat soms zo snel, dat je het maar amper bij kunt houden. Hoe je er uit ziet, aan de buitenkant kan een ander volgen, niet de binnenkant. Daar moeten we zelf mee dealen.
Ieder op haar/zijn eigen manier. Laat het je een troost zijn, je staat er niet alleen in, we maken het allemaal mee.
Meisje, goede moed, morgen kan dat gevoel weer anders zijn.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Kwaad zijn, het is zo logisch. Want weg is alles, alles wat jij je ooit voorgesteld had, gaat niet meer. Natuurlijk en gelukkig dat jij je goed voelt, maar alles is anders. Hoezo genieten en leuke dingen doen. Natuurlijk het is even leuk en fijn, maar het is niet wat jij wilde met je leven. Ik hoop dat ze in het Behouden Huys je kunnen helpen de balans te vinden, maar kwaad zijn mag ook hoor.Liefs Ibella

hendrike zei

O,wat herken ik dit.
Meestal gaat het best goed en ben ik niet kwaad,maar zo af en toe heb ik een periode dat ik er zo van baal en boos en verdrietig ben.Dan vind ik veel reacties ook kwetsend,geluk hebben,genieten,je ziet er zo goed uit,tja,ik weet dat het goed bedoeld is,maar ook al gaat het goed,je leven is niet gewoon,het is niet wat je zelf zou willen. Mij helpt het wel om dan maar ook boos en verdrietig te zijn,en veel te praten,dat lijkt het weer een plekje te krijgen,maak ik opnieuw de balans op. Maar het is elke keer weer een enorm moeilijke periode,een heel diep dal waar je weer uit moet zien te komen.
Ik weet zeker dat jou dat ook gaat lukken,ik wens je heel veel sterkte,moed en kracht.
Liefs Hendrike

Marjo zei

Lieve Caroline,
het is zo herkenbaar wat jij nu doormaakt. De woede is een fase van de acceptatie, daar heb ik het van de week met mijn maatschappelijk werkster ook over gehad. Het mag er zijn. Ik sluit mij ook aan bij de vorige schrijfsters. Het is zo waar allemaal maar alleen jij kunt het proces door.
Je doet het goed!!!!! Dikke knuffel, Marjo

Sandra zei

Hoi Caroline,

Wow! Volgens mij heb ik een fase gemist, bij mezelf dan! Dit lijkt me geen leuke fase, want kwaad zijn kost ook energie. Misschien heb ik die bewust overgeslagen, maar ik denk dat ik gewoon niet zo boos ben omdat ik anders in het leven sta dan jij. Je zult inmiddels mijn boek hebben gelezen en je misschien hebben verbaasd over sommige passages.
Ik hoop dat je je kwaadheid snel kan omzetten in iets positiefs en dat je toch gaat 'genieten' al is het dan min of meer 'verplicht'. Heb je geen zin in een dagje Delft en omstreken? Het is hiet mooi hoor!
Liefs,
Sandra :)
www.depaarsepanda.nl