dinsdag 21 april 2009

Bezig blijven

Vanmorgen moest JW alweer vroeg weg naar zijn werk, 06.45 uur was hij al weg. Ik wilde er ook niet al te laat uit, maar had geen wekker gezet. Toen ik weer wakker werd was het al 10.00 uur. Blijkbaar had ik het nodig om even bij te slapen.

In de loop van de middag ben ik wezen lunchen met een oud studiegenootje en dat was heel gezellig. Daarna ben ik naar huis gegaan.

Na wat huishoudelijke dingen ben ik een boek gaan lezen. Gisteren weer een aantal besteld en vandaag in de bus.

Ik zou graag wat nuttiger dingen doen. Zoals gezegd probeer ik in mijn werk wat op te pakken, maar omdat ik daar niet al mijn tijd in kan en wil steken zoek ik ook naar andere dingen.
Wat het precies is weet ik niet, ik wil graag iets doen waar ik rustig van word, van geniet en het gevoel heb dat het echt iets voor mij is. Ik begin over twee weken eindelijk met de creatieve therapie en wie weet dat dat ook wat inspiratie geeft.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat de naderende scan er ook voor zorgt dat ik dingen uitstel. In de zomer zou ik graag nog weg willen, misschien wel ver weg, maar plannen maken en nadenken over waarnaartoe stel ik uit tot na de scan. Klusjes in en om het huis, die me ook voldoening zouden kunnen geven spoken wel door mijn hoofd, maar ik stel het uit tot na de scan. Ik kan gewoon even moeilijk mijn draai vinden en lekker doorgaan met leven, onbewust laat je je leiden door vrijdag aanstaande. Eigenlijk is het zonde, want je leeft in het nu, ik zou moeten plannen wat ik wil en doen wat ik wil ongeacht het feit van een scan aanstaande vrijdag. Maar zover ben ik nog niet , ik ben allang blij dat mijn stressniveau niet meer zo ontzettend hoog is als de vorige keren.

3 opmerkingen:

marjolijn zei

Oh, lieve meis, het is zo herkenbaar, de druk die opgevoerd wordt bij een naderende controle.
Je wil het niet en toch gebeurd het.
En om dat in balans te houden is heel moeilijk. Probeer voldoende afleiding te hebben. Maar iedereen weet dat je ook je gedachten niet stil kunt zeten, ook dit hoort erbij.
Fijn dat je binnenkort met de creatieve therapie kunt beginnen.
Dat je nu even de dingen uitstelt tot na de scan, is zo begrijpelijk. Plannen zijn snel gemaakt, en zeker als je goede uitslagen hebt gekregen.
Hou vol, lieverd, nog maar twee dagen.
Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Het is zo herkenbaar. Het lijkt alsof de wereld even stilstaat voor jou, want wat komt eruit de scan. Mijn reactie is meestal ook zo, de plannen zitten er wel, maar echte afspraken worden niet gemaakt. Eerst de uitslag en dan kun je verder. Wie weet wat de creatieve therapie voor inspiratie geeft en wat er verder voor jou uitrolt. Goed dat je het stressniveau beter in de hand hebt. Krijg je direkt de uitslag van de scan. Succes de komende dagen. Liefs Ibella

Esther zei

Hey Carilientje,

Sorry dat ik niet eerder heb gereageerd. Na je Tallin-vakantie had ik je web-log niet meer geopend. Tja, zo'n naderende controle is altijd spannend en dat zal ook zo blijven.
Ik kan je wel 1 ding zeggen. Ziek zijn en jonge kinderen krijgen is echt niet wat. Die twee van mij zijn nu 5 en 8 jaar en je wordt er echt niet blij van als je beseft dat moeders ongeneeslijk ziek is en hoe lang het nog duurt. Veel suc6 met de controle en uitslag.
Geniet van het leven, maar dat doe jij wel...ook al is dat pas om 10 uur wakker worden. klinkt ook heerlijk!

Liefs Esther