zondag 1 februari 2009

We maken er het beste van

Heerlijk dagje, lekker op tijd opgestaan en na het ontbijt samen met JW een wandeling gemaakt. Heerlijk om weer even buiten te zijn en even een goed gevoel te hebben over je lijf. Ik merk wel dat ik nog steeds moe ben en zo nu en dan wat last van mijn rug, maar de stress die ik erbij voelde is nu natuurlijk even weg.

Vanmiddag kwamen mijn zusje en een vriendin uit Amsterdam en daar heb ik lekker mee koffie gedronken in de stad. Nu zit ik alleen in de kamer. JW is met een vriend boven aan het gamen en ik voel me best gek. Ik ben natuurlijk heel blij aan de ene kant omdat het VU bezoek positief was. Tegelijkertijd voel ik me zo gek. Psychisch word je van de ene (deprimerende) naar de andere (opgeluchte) hoek geslingerd.

Je leest vaak verhalen over mensen die ernstig ziek worden en dan zeggen dat ze er ook zoveel moois voor terug krijgen. Natuurlijk krijg ik veel mooie dingen, maar ik wil niet lullig doen, een groot deel van wat ik van mijn ziekte terug krijg is ellende. Hiermee zeg ik niet dat ik negatief in mijn ziekte sta, ik probeer er het beste van te maken. Natuurlijk krijg ik heel veel steun, liefde, weet ik dingen in het leven beter te waarderen, kan ik beter keuzes maken en zeg ik veel eerder ' nee. Allemaal dingen die ik nog moest leren en nu in sneltreinvaart aan het leren ben. Ik zou al die wijze lessen zo inleveren voor een gezond leven!

Maar goed dat gaat nou eenmaal niet. Ik moet leven met de KUKA en ik WIL ook leven met de KUKA. De KUKA geeft dan wel veel narigheid en als ik zou mogen kiezen dan wist ik het wel, maar ja als ik het er toch mee moet doen dan moet ik er maar het beste van maken!

3 opmerkingen:

hatta zei

dag Karin,
ik hoorde vanmorgen dat je weer dagdelen op de Springerlaan gaat werken. Wat heerlijk en wat een vorderingen voor jou en jullie. Ik heb met enige jaloezie naar je skiën gekeken omdat ik net zelf heb besloten om dat niet meer te doen i.v.m. mijn kapotte knién.(wordt oud) Wat geweldig zo in de sneeuw in de zon.Ik hoop je weer eens tegen het lijf te lopen en succes met je start.
Hatta

Anoniem zei

Dag Hatta,

Bedankt voor je berichtje!

Ik ga inderdaad kijken of ik weer wat kan gaan werken. Hoe en waar en hoeveel moet ik eerst nog overleggen en kijken wat mogelijk is.

Ibella zei

Hoi Caroline,
Ik bedacht me vanmiddag dat ik nog een lotgenote had, die al vanaf 1 aug 2006 tarceva slikt. Bij sommige mensen gaat het erg goed, op een enkele tegenslag na.
http://woodwoman.punt.nl/index.php?r=1&id=321652&tbl_archief=0#321652 Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Liefs Ibella