vrijdag 19 september 2008

Vrolijk dokters bezoek

Vrijdag ochtend 19-09

Als eerste wil even zeggen dat ik in mijn blog misschien af en toe "klaag" over zaken die misgaan maar dit geeft een onjuist beeld van het Martiniziekenhuis. Kleine dingetjes die misgaan zijn nu eenmaal fijn om op een blog van je af te schrijven. Ik word als een prinses behandeld door iedereen en bijvoorbeeld de "drain" problematiek, ze doen net zolang hun best tot hij perfect zit. Dat is wel een fijn idee.

Ik heb vannacht zo hard geslapen dat ik pas wakker werd toen de ontbijtkar mijn kamer in geschoven werd. Na de standaard antibiotica shot en bloedafname zoveel ontbijten als ik kan om zo sterk mogelijk te worden.

Ik heb mezelf gewassen, net toen ik me tanden aan het poetsen was kwam JW binnen. En net toen JW er was kwamen de artsen weer, dagelijkse rondje. Goed, weer geen bacteriƫn gevonden. Dat is dus goed nieuws. De arts vond mij er ook te fit uitzien en elke dag fitter om een ernstige ontsteking te hebben. Hij was dus ook tevreden. Toch moeten ze het 100% zeker weten en dus blijf ik het weekend wel en gaan ze door met de antibiotica en met het nemen van kweekjes. De resultaten tot nu toe geven wel reden om me wel vast in te gaan stellen op dinsdag start van de chemo.

Moeilijk te begrijpen misschien maar we worden en ontzettend vrolijk van. Van dit artsen bezoekje. Ik realiseer me ook ineens hoe belangrijk het is dat je je prettig bij een arts voelt en dat je hem vertrouwt en hij je het gevoel geeft er voor je te zijn.

Terwijl ik op de WC zat heeft JW mijn bed verschoond. Ik verdenk hem ervan dat hij probeert indruk te maken op de zusters. Wel lekker een fris bedje, dat wel.

De ambulance crew kwam nog even langs. Ze moesten iemand wegbrengen en zagen mij. Ze hadden nadat ze mij hadden gedropped op de spoedeisende hulp mijn "case" gehoord en wilden weten hoe het met me was. Ik vond het aardig dat ze langs kwamen en ook fijn dat ik ze nog kon bedanken dat ze mijn leven gered hebben. Het antwoord was natuurlijk "hey dat is ons werk" maar toch is het wel zo en ben ik er dankbaar voor.

Drain is doorgespoeld. Koffie staat klaar. Geen rare fratsen meer vanmiddag (als het goed is). Het voelt of ik een dag vrij heb.

5 opmerkingen:

je zus zei

Hi Karin,

ik ben blij dat je je beter voelt.
Ook al bellen we elke dag of we komen langs, ik vind het toch fijn om je blog te lezen.
Sommige verhalen heb ik al 10 keer gelezen.
Misschien is het voor mij ook wel een manier om het te verwerken net zoals jij het van je af schrijft.

Heerlijk dat je een dagje 'vrij'hebt vandaag.
Maar de rust duurt niet lang meer want vanmiddag komen wij langs, Anne-Sophie en mama.
Anne-sophie gaat de boel op stelten zetten bij jou. Of zoals jij het zegt onze kleine poepchinees!

tot vanmiddag
hele dikke kus van ons allemaal
da da da da da

Wendy zei

Hey meid,

Zo'n blog is wel een uitkomst.
Fijn om te lezen dat de ontsteking waarschijnlijk meevalt en jullie hopelijk een paar dagen 'rust' hebben. Krijg trouwens opeens wel een heel ander beeld van JW :-)

Als halve ervaringsdeskundige kan ik je verzekeren dat er met drains etc etc vaak veel dingetjes mis gaan, helaas is het zo. Schijnbaar is het een moeilijke klus...
Ik ben blij dat de mensen zo lief voor je zijn, dat verdien je ook.
Hou je taai!

Liefs Wendy

PS Moest je nu nog voor MRI? Omdat je daar naar vroeg...

Anoniem zei

Hey Caroline,

Redelijk goed nieuws, dat je je elke dag een stukje beter voelt. Hopelijk dit weekend ook nog een paar goeie dagen!

Ben blij dat jullie de blog vaak updaten - dat is makkelijker dan elke keer de zelfde vragen beantwoorden, en voor mij, zover weg de makkelijkste manier om up to date te blijven.

Hier gaat gelukkig alles goed. Super druk op het werk, maar huis eindelijk es wat rust. Zijn de afgelopen maanden zo druk geweest, we hadden nooit es even lekker een weekendje rust. Afgelopen weekend voor het eerst niks, en komend weekend hopelijk ook! Weer is hier ook nog redelijk, graadje of 22.

Dikke knuf van ons allen!

Klep, Erin en Anneke.

Martin zei

Dag Karin,

Zo mag ik t graag horen! Meer van zulke dagen aub!
En ik sluit me bij de andere reacties aan: prima om via je blog iedereen op de hoogte te houden.

Groetjes, slaap lekker!

pap en mam zei

Hoi Karin en Janw lekker he dat jullie samen zijn van vannacht.
Is het nog gelukt een film? niet zo belangrijk he!
Samen zijn is al heel erg fijn en goed voor jullie.
Dikke kus mama.