donderdag 18 september 2008

Drain probleempje en andere ziekenhuis dingetjes

Donderdagt 18 september, de ochtend.

Toch minder rustig ingeslapen dan ik wilde gisteren. Ze hebben gisteravond laat nog de drain doorgespoeld ivm de infectie. Maar weer kwam het "spul" niet terug. Dit was dus al de tweede keer en er zat al 500cc spoelsel in mijn lijf. De zuster vond het ook vreemd, die heeft met de zaalarts nog gebeld om 23:30 uur. De zaalarts weer met de longarts. Conclusie: Ik hoefde me geen zorgen te maken en het kwam wel vaker voor. OK dan maar. JW nog gebeld want die zat al weer met de autosleutels in de hand klaar.

Om 0615 kreeg ik de eerste antibiotica medicatie via infuus ingang, praktisch in mijn slaap. Maar ik werd er wel wakker van. Het was nog geen halfnegen en ik zat net te klooien met een washandje (ik had gezegd dat ik mezelf wel kon wassen tegen de verpleging) en JW stond al in me kamer. Ik ken JW als super nuchter no-nonsense figuur maar hij was super vroeg naar me toegegaan omdat hij dacht dat ik hem nodig had. Hij kon mooi meehelpen wassen.

08:45 De zaalarts kwam buurten. Ze hadden de eerste resultaten van het kweekje van het vocht wat ze gisteren rechtstreeks achter me long hadden weggehaald. De eerste resultaten (zoeken onder microscoop naar beestjes) waren negatief. Afwachten en doorgaan met bestrijding, maar misschien heb ik toch geen infectie. De zaalarts vond het verder nog maar raar dat de ingespoten spoelfysischezoutvloeistof maar niet terug kwam. Dus maar weer fotootje tegenaangooien.

11:05 De zuster kwam een nieuwe sample van het pleuravocht halen. JW vond dat ze dat maar niet uit de fles moesten halen maar rechtstreeks uit de pleurabladen om tussentijdse verontreining te vermijden (JW voelt zich ook al hele pief blijkbaar). Beetje morrend gingen ze aan de arts vragen. Gelukkig vond de arts het ook en er werd een lege spuit in het kraantje gezet. De zuster probeerde via het vacuĆ¼m trekken van de spuit vloeistof uit de drain te krijgen. Lukte niet. Harder proberen, en PLOP. Spuit vol. Er zat dus een blokkade in de drain die er nu uit is!

12:00 De spoelvloeistof loopt nu mooi terug in de fles. Weer een klein probleempje minder!

1 opmerking:

StefanN zei

tjongejonge. Er blijft je ook niet veel bespaard. Jullie krijgen wel een spoedcursus geneeskunde zo. Ik bel straks weer even. hou je taai.