donderdag 25 september 2008

Caroline in energie besparende stand

Aangezien Caroline voor pampus ligt type ik (JW) even een berichtje. Het extra ziekenhuisbed staat er nog steeds en daar lig ik dus nu op te chillen en Caroline in de gaten te houden. De chemo begint volgensmij moeilijk te doen. Caroline hangt tegen misselijk aan, maar zolang ze met haar ogen dicht ligt te rusten is het te doen, aldus Caroline zelf.

Ze heeft nog wel teveel vocht in haar lichaam. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan dat haar ring strakker zit dan normaal. Gisteravond heeft ze daar al wat voor gehad en om 09:15 vanmorgen weer wat. Ander middeltje: furosemide 20mg. Ondanks deze middeltjes komt alles er nog niet uit aan vocht wat er ingegaan is. De vochtbalans (=alles wat er ingaat zoals thee, koffie, yoghurt en de medicatie en vocht via infuus MINUS hoeveelheid urine) zit nog 3 liter in de plus en dat is teveel. Ik heb samen met Peter (de verpleger) en de laptop van Caroline de balans uitgerekend. Peter kan gelukkig goed rekenen en had een fout van een collega ontdekt. Er moest wel een fout ergens gemaakt zijn, want de afwijking in gewicht kwam niet overeen met de afwijking in de vochtbalans. Goede crosscheck dus dat wegen.

De laatste literzak vocht hangt te druppelen (precies 55 druppels per minuut nu). Als deze zak leeg is gaat het infuus er uit. Ik denk dat Caroline dan nog wil douchen in het ziekenhuis. Wel zo handig, want dan kan de verpleging het verband van de wond van de drain er afhalen en opnieuw verzorgen na het douchen. Bovendien wil ze denk ik even "fris" worden voor de terugreis, ook al duurt de reis maar 10 minuten. Op de terugweg moet ik nog even medicijnen halen bij de apotheek. Ik vermoed dat ik wel een steekkarretje nodig heb aan de recepten te zien.

En dan, als alles verder a-ok is, lekker in ons eigen huis op de bank onder de nieuwe fleece dekentjes.

Update 1430 uur:
Artsen trio is geweest. Waaronder van Putten zelf die het woord deed. Hij vroeg hoe Caroline zich voelde en of ze last had van het vocht. Had ze niet echt. De artsen maakten zich niet ongerust en dus kan ze rustig naar huis. Ze krijgt nog een plastabletje mee voor vanavond evt. Daarna heeft ze zichzelf nog even een spuitje met bloedverdunners toegediend en nu ligt ze weer te slapen. De laatste druppels vocht druppen nu door het infuus. Ik denk nog 15 min en de zak is leeg. Dan nog een controle van bloeddruk, hartslag en gewicht --> douchen en naar huis.

Geen opmerkingen: