dinsdag 23 september 2008

Verlost van de drain

dinsdagmiddag 23 september

Vanmorgen lekker gedouched helemaal alleen gedaan, wat tegenwoordig nogal knap is voor mij. Tegen een uur of 11.00 kwamen de artsen mij officieel vertellen dat de drain eruit werd gehaald. Met mijn longarts nog even formeel bevestigd dat ik start met de chemo ondanks dat de resultaten van het VU nog niet binnen zijn. Nu ik weet dat die medicatie ook nog mogelijk is na een chemo heb ik zoiets van ' starten maar'. Klinkt stoer he, maar zo voelt het niet altijd ;) Het kan trouwens zelfs nog zo zijn dat er na de eerste chemo nog geswitched wordt.

Toen moest de drain er uit. Toch niet zo heel prettig. De vorige keer ging het heel snel, maar de verpleegster die het nu deed was toch iets slomer. Bij het uitademen moeten ze de drain er in een ruk uittrekken en dat ging niet in dezelfde ruk als de vorige keer zullen we maar zeggen. Wel grappig want ik begin niet alleen een voorkeur te krijgen voor verpleegsters op basis van 'aardig zijn' , maar ook op basis van 'vakbekwaamheid'.

Na het uithalen van de drain moest ik even een paar uurtjes rusten en gelukkig kwam toen de verassing ook binnen: JW met een nog ietwat pips kijkend gezicht, maar gelukkig niet echt ziek meer.

Na de rustuurtjes kwam er bezoek en zijn we beneden koffie gaan drinken. Heerlijk in de rolstoel zonder drain. Bij terugkomst lekker op bed geleden terwijl JW naast me op bed kroop. Wel lachen hoe die verpleegsters daarop reageren.

De rest van de avond is er eigenlijk niet veel bijzonders gebeurd, wel gezellig met mijn ouders en JW koffie gedronken in de koffiehoek.

Hopelijk goed slapen en dan morgen de chemo !

3 opmerkingen:

Wendy zei

HEEEEEl erg veel sterkte morgen meissie!

Liefs, Wendy

carlijn en eelco zei

Ontzettend veel sterkte en hou je taai!

Liefs van ons

StefanN zei

Sterkte en succes vandaag.
We denken aan jullie.

S&S&T