maandag 22 september 2008

Op naar de chemo, en JW ziek

Maandag ochtend 22 september

Vandaag een latere bijwerking van mijn log dan normaal. Het onvermijdelijke is namelijk gebeurd, JW is ziek geworden. Ik denk dat de weerstand door de stress en vermoeidheid bij hem zo'n beetje nul was en dan is het makkelijk ziek worden. En JW deed het technische blog gebeuren altijd. Gelukkig gaat het weer iets beter begreep ik (had hem net aan de telefoon) en heeft hij al langer dan 1 uur een broodje binnen kunnen houden.

De artsen zijn inmiddels weer geweest vanmorgen, ze wilden nog een foto maken en wat bloed afnemen om te kijken hoe het is met het vocht achter de long en hoe het met de bacterieen is. Zoals altijd gaat een foto super snel en heb ik dat uitstapje inmiddels alweer gehad. Bloed is ook al afgegeven (wordt routine) en is het weer afwachten geblazen. Ik hoor in ieder geval vandaag wat we gaan doen. Als de kweekjes van het weekeind en het bloed 'goed' zijn dan kan ik hoogstwaarschijnlijk morgen beginnen met de chemo. Ook moet het vocht goed weg zijn achter mijn longen. Zodat de drain er uit kan.

Ik heb er eigenlijk een hard hoofd in dat ze dat vocht snel wegkrijgen, momenteel spoelen ze het nog steeds door er een fysiologische zoutoplossing in te laten lopen, (250 cc per keer, twee keer per dag), maar die hoeveelheid komt er nooit weer uit. Nu is 250 cc ook niet nodig, maar er komt wel heel weinig uit bij mij. Een kleuter kan dan uitrekenen dat er nog vocht in me lichaam moet zitten. Of misschien voert het lichaam het zelf af.

Wat me inmiddels wel duidelijk is , is dat ik niet moet denken dat ik dingen kan plannen of dat er dingen zeker zijn. Ik weet nu nog niet of ik morgen kan starten met de chemo, ik weet niet of het aan gaat slaan, ik weet niet na het aanslaan hoe snel het weer terug is, ik weet niet wat er dan nog precies mogelijk is, ik weet niet of ik weer een beetje energie terug krijg en dus nog dingen kan gaan doen, ik weet niet hoe ik me psychisch voel als ik weer thuis ben,

Strategie hiervoor is om maar gewoon met de dag te leven en alles stukje voor stukje aan te pakken. Eerst de chemo van deze week maar eens doorkomen daarna plannen maken voor de periode tussen de 1e en 2e kuur afhankelijk van hoe ik me voel enzovoort.
Volgens JW is dit de "chunk' methode alles in brokjes oppakken, daarop focussen de andere brokjes vergeten die komen later wel. Goed nu maar eens proberen om zelf de boel op dat BLOG te krijgen.

3 opmerkingen:

hatta zei

Dag lieve Karin
Ik zit op de blog van Hatta"s computer te schrijven dus laat je niet misleiden als er Hatta staat. Ik ben het, Annemiek
Jullie krijgen het allebei wel voor de kiezen, maar wat zijn jullie kanjers hoe je er mee omgaat. Volhouden hoor!!!
Groetjes
Annemiek

hbes zei

Haha, Gelukt!!!!!!!!!!! hij doet het hoor, grote klasse.

tot mails.
HBES

Janneke zei

Hey meisje, inderdaad neem het maar zoals het komt, en vertrouw op je eigen kracht, en natuurlijk die van JW!