woensdag 17 september 2008

Zo nu kan er niets meer misgaan, of toch?

woensdag ochtend 17 september
(ingetypt door JW dus met spellingsfouten etc.)

Ik heb vannacht alleen geslapen zodat JW beetje kan aansterken en uitrusten. Ik ben in goede handen en JW moet wel fit blijven.
Ik mag niet teveel pijnstillers hebben ivm mijn kortademigheid. Maar ik krijg in de nacht zoveel last van alles dat ik toch een oxazepam heb gekregen.

0800 wakker worden, 0915 verhuizen naar een andere kamer waar ik tot en met de chemo kan blijven als het goed is.

Nou hele ochtend riedel, wassen omkleden. Koffie drinken met JW. Terwijl we beetje aan leuten waren komt er een arts in opleiding binnen die wij allebei denken te kennen ergens van. Zijn antwoord was dat het goed zou kunnen want hij was "het meubelstuk van Groningen". Hij kwam een slagader bloed afname trucje doen. Gister was het tot 3x toe mislukt in de linkerarm dus hij ging op de rechterarm af. Je raadt het al, mislukt weer. Het meubelstuk van Groningen hield het voor gezien na 1 poging. De echte arts moest het maar later opknappen. Ik heb nu wel weer een extra pijn plek erbij, de prik is erg pijnlijk en wordt een extra blauwe plek omdat ik aan de bloedverdunners zit.

Nu op naar de foto studio. Röntgen foto maken. Was nog een probleempje met de zuurstof fles aan me bed. Maar dankzij ons eigen scherpe analyse vermogen (slang was te lang) was het snel verholpen. Foto maken is routine tegenwoordig dus een eitje.

We waren nog niet terug op de kamer of er kwam weer een artsen delegatie naar binnen rennen. Wat nu weer? Iets mis met de foto oid? Nee hoor, extra complicatie. Ze hebben een infectie ontdekt in de vloeistof die uit de drain gekomen is gisteren. Ze gaan het nog dubbelchecken maar wel vast acteren alsof het zo is. Dus antibiotica en doorspoelen van de infectie in de pleurabladen (oid) via de drain. Een infectie is slecht nieuws want het kan het chemo kuur programma in de war schoppen\uitstellen.

Als ervaringsdeskundige riepen JW en ik gister al op de spoedeisende hulp waar de drain aangelegd werd dat er een kraantje tussen moest maar dat was niet nodig vonden alle artsen. Gevolg is wel dat er nu een dag later door twee artsen en twee verpleegkundigen een kraantje in de drain moet worden geprutst. Wat natuurlijk niet goed gaat want ze hebben een andere drain standaard op de spoedeisende hulp dan op de afdeling. Het is net JW en ik aan het klussen die steeds naar de Hornbach moeten om een andere nippel, aansluitmof voor de loodgieter op te halen om dat het niet past.

Nou dit was alleen de morgen. Maar het was wel weer een blog berichtje waard.

1 opmerking:

Martin zei

Goed opletten blijft belangrijk, 't is wat daar met de dokters. Zet h'm op en slaap lekker vannacht.