vrijdag 19 september 2008

Tevreden arts en de magneetjes zijn op

Ten eerste, iedereen heeeeel erg bedankt voor de kaartjes, mailtjes, smsjes etc. Je hebt geen idee hoe leuk het is om post te krijgen. Ik heb sinds ik opnieuw in het ziekenhuis lig alweer de magneetjes (waarmee je de kaartjes ophangt) "opgemaakt". En dat is stoer.

De middag is voorbijgegleden. Alles wordt al routine en dat is saai om in een blog te zetten. Enige nieuws is dat van Putten (longarts waarmee ik behandeling enzo overleg) is langsgeweest. Hij had contact gehad met het VU (Dr. Postmus en Dr. Smith) en het VU zat nog wel die andere behandeling te overwegen, temeer omdat misschien de uitslag bekend is van het weefsel dat ze bij het VU verwijderd hebben voordat ik de chemo kan starten ivm de bacterien in het pleuravocht. Dr. van Putten was verder geneigd om de ontsteking niet als groot probleem te zien. Eerder het herstel van de embolie, maar dat gaat ook goed. Dus hij was "tevreden"

De voedingsdame kwam langs. Echt een schat van een vrouw. Ze is altijd vrolijk en ik mag altijd van alles "extra". Ook stopt ze JW altijd stiekum wat toe, soepje of kopje koffie. Echt lief. Ze maakte ook de quote van de dag "Fruit is echt duur. Vooral als je het moet kopen".

De bezoekjes zijn geweest. Mijn nichtje Anne-Sophie (dochter van mijn zusje) begrijpt totaal niks van ziekenhuizen en ziek zijn en dat lucht op op de een of andere manier. Dat ze er niks van snapt is trouwens niet raar ofzo. Ze is nog geen jaar. Mijn neefje Rafael (zoontje van 1,5 van zus van JW) heeft alle deurtjes 100x open en dicht gedaan. De schaniertjes zitten er nog in, moet wel goed spul zijn. Er werd wederom geprobeerd een kweekje via het kraantje uit de drain te krijgen. Lukte niet echt. Ook niet met heel hard proberen. In overleg met de arts is bepaald: morgen weer een poging. Was niet noodzakelijk vandaag.

Van Putten kwam nog een keer langs. We hebben toen gevraagd (voor de liefhebber wat details) of de medicijnen die in de trial gebruikt worden (Erlotinib en sorafenib) in dezelfde samenstelling na een chemo door dr. van Putten voorgeschreven kan worden en of ze dan net zo effectief zijn als voor een chemo. Van Putten zei dat de chemo geen effect zou hebben op de werking van deze medicijnen en dat hij ze ook kon
voorschrijven. De trial zit hem dus in het gebruik van die medicijnen VOOR chemo. De vraag is wat ik er mee opschiet, behalve dat de bijwerkingen significant lager zijn dan bij chemo. Eigenlijk zit ik nu in de stand, zo snel mogelijk en zo zeker mogelijk. En dat lijkt chemo.

Tussen het bezoek van mijn ouders en voor JW kwam (die blijft slapen! yeuh!) was ik even tijdje alleen. Wel goed voor mij even, maar ook wel moeilijk.

Geen opmerkingen: