woensdag 24 september 2008

Nou dit is het dan. De chemo.

Zo de chemo druppelt langzaam binnen. Alleen de wetenschap dat het chemo is maakt het bijzonder, verder merk ik dus nog helemaal niks. Maar goed, dat komt allemaal nog. Voordat de chemo aan de beurt was moest er eerst 500ml vocht in me lijf via het infuus. Gelukkig had ik een oplettende verpleger. Infuus bleek stiekum niet goed. Dus de arts weer prikken in mijn linkerarm. Ik ben er wel blij om dat de verpleger dat zag\ontdekte want het schijnt dat als je chemo troep naast je ader krijgt dat het nogal horror is. Dat is dus nu niet aan de orde. Hulde aan de verpleger!

Krijg ook heel veel medicijnen sjonge jonge een grote fabriek dat dat allemaal in mijn lijf blijft zegt... liters (>4!) fysiologisch zout (blijft mooi woord), bloedverdunner (fraxodi), anti ontstekings spul (dexametason), antibiotica (naam ff kwijt), anti misselijkheid (kytril) , paracetamol, pemetrexed (chemo) en cisplatine (chemo). En natuurlijk nog om sterk te blijven het "normale" eten en drinken.

Nog spannender dan de chemo was eigelijk nog wel dat ik vandaag mezelf geinjecteerd heb met de bloedverdunner. Stukje vet pakkken en naald erin jassen (onderhuids dus hij is niet zo heel lang), dit moet ik in het vervolg elke dag doen en dan is het wel handig als je het zelf kan.

Update: 15:15
De chemo zit er in. Spoelen geblazen.

3 opmerkingen:

hbes zei

zet hem op.
HBES

Jeanet zei

RESPECT!!!

Het is nu een paar uur later... ik vraag me af hoe je er nu bij ligt!
Hoop vreselijk dat de bijverschijnselen je mee (gaan) vallen!
En dan moet je jezelf ook nog prikken...

Lieve Karin, ik denk aan je!

Martin zei

Wat geweldig dat je ons zo op de hoogte houdt! Zo maken we bijna live mee wat er met je gebeurt. super dame! Hoop dat de nawerking een beetje binnen de perken is gebleven.

groetjes,

Martin