zondag 10 juli 2011

Varen

Een dagje op het water achter de rug. Dit ter ere van de verjaardagen van J. 65 geworden en G. die in September 65 wordt. We hadden een boottocht in de Weerribbe ( Steenweek-Giethoorn daar in de buurt). Het was een leuke dag, het weer werkte mee en ik had nog er nog nooit zo op het water gezeten.
Aan de wal gegaan voor een rondje Blokzijl en zelfs nog even geshoppend. Mijn tas op de boot laten liggen, geen geld, maar natuurlijk een mooie ring gezien en de toen even geld geleend van een oom en tante van JW. Bij terugkomst toen ik de ring liet zien gaven ze aan dat ze het kado wilden geven. Echt heel lief, en een leuke herinnering.

Lekker op de boot gegeten en toen op naar huis. Er was nog wel een verdrietig momentje aan het einde van de middag. We stonden te wachten bij de boot, klaar voor vertrek. De afmeerplaats lag vlakbij een klein huisje en daar zat een oud mannetje een sigaretje te draaien: Ik zei tegen hem: Mooi huisje heb je. Hij vertelde dat hij vroeger altijd aan het varen was, dat hij de vaarroute die wij hadden gevaren wel kon dromen. Ik vroeg of hij het varen ook miste. Nee zei hij het varen niet, maar mijn reismaatje waar ik 20 jaar mee gevaren heb mis ik wel. Als je levenspartner overlijdt dan geniet je niet meer, alles wat je dan nog doet is maar bijzaak. Het is het ergste wat je kan overkomen zei die tegen mij en JW. Ik knikte en wensten hem sterkte..

3 opmerkingen:

esther zei

Pffffft die man heeft natuurlijk niet geweten tegen wie hij dit vertelde....wel een mooi moment en idd 'pluk de dag en geniet van elk moment die je hebt'
Hoe cliché dit misschien ook klinkt.....het is wel waar!!!
XXX Es

Marjolijn zei

Mooi zo'n dagje varen, dat is zeker echt genieten, in zo'n mooie omgeving.
Fijne maandag meis.

Anoniem zei

Ik woon in de NOP maar ga ik iets verderop dan zit ik in dit prachtige natuurgebied. Wat hebben jullie ook een mooie dag uitgekozen.

Fijne dag, Monique