dinsdag 12 juli 2011

Na de punctie

Vandaag was weer een moederdagje. Samen weer wat huishouden gedaan, gekletst en koffie gedronken. Aan het einde van de middag nog weer contact gehad met prof. S. van de VU voor het vervolg na de punctie. De uitslag van de punctie is op zijn vroegst eind volgende week, waarschijnlijk de week erna. Op basis van deze uitslag wordt er beslist welke medicijnen ik krijg. Afatinib, of afatinib in combinatie met (ik denk) cetuximab.
De artsen in de VU die deze medicatie kunnen voorschrijven zijn in de periode dat ik weet welke medicatie ik kan krijgen op vakantie. Ik kan het pas krijgen als een van hen weer terug is.

Natuurlijk komt dan meteen de vraag op bij mij of ik dan niet nu veel te lang 'onderbehandeld' word, maar ik ben gerust gesteld door de arts dat het geen ramp is om nog een paar weken te moeten wachten. Mijn kanker is niet-snelgroeiend. Ik kan prof. S. mailen om te horen wat de uitslag van de punctie is.Ik moet verder gewoon de Avastin-kuren voortzetten totdat de nieuwe behandeling kan starten.

Zo nu weet ik echt waar ik aan toe ben. Stiekem bevalt het me ook wel even zo. We zitten er ook nu ook over te denken om nog een weekje weg te gaan met de caravan. Nog geen nieuwe behandeling, rare bijwerkingen en intensiever ziekenhuisbezoek is ook nog wel even fijn .

3 opmerkingen:

hendrike zei

Ben weer bij gelezen.Kan me voorstellen dat even rust wel lekker is,maar ook eng.Maar ze zouden het niet doen als het niet zou kunnen.
Het is in de rai vast bijzonder geweest,knap dat je dat interview gedaan hebt! Ik had er graag bij geweest.

Marjolijn zei

Fijn dat je de route van de behandeling nu verder weet.
Kun je zelf je programma er op aanpassen.
En tussen door maar gewoon lekker genieten.
Fijne dag vandaag.

Anoniem zei

Gaan jullie nog maar lekker op vakantie.Ik zou wel wachten tot na het weekend hahaha.
Probeer maar te genieten van deze ziekenhuis vrije periode.

Groetjes Monique