maandag 7 februari 2011

Gevoel | Feeling

Gevoel
Vandaag weer een creatief dagje gehad bij het BehoudenHuys en het is altijd goed om te gaan omdat ik dan echt even in mezelf keer. Niet afgeleid door andere mensen, geen tv, geen internet geen boeken, jij en het papier en dan luisteren naar wat je echt voelt. Zo vaak neem ik die tijd niet en het is ook moeilijk om bij dat punt van je gevoel te komen, creatief/ beeldend bezig zijn is een goede manier voor mij om daar wel te komen. het klinkt misschien wel een beetje vaag, maar beter kan ik het niet uitleggen.

Gisteravond in bed had ik het er met JW over, dat ik soms het gevoel heb geleefd te worden. Ook al heb ik alle tijd van de wereld nu, naja niet levenstijd, maar wel veel tijd om overdag mijn dingen te doen, ik heb toch vaak nog het gevoel geleefd te worden. Ik ben veel met de kanker bezig en heb soms het gevoel meer te moeten luisteren naar wat ik nu ECHT nog graag wil. Natuurlijk ik zit niet stil, ben veel op vakantie geweest en ga dat ook nog doen, maar dat is de onrust niet. Het is denk ik ook meer de angst of je wel alles doet wat je nog wilt nu het nog kan. Het is ook te weinig tijd nemen om bij je gevoel te komen. Afleiding kan heel lang helpen om niet teveel na te hoeven denken, maar soms is het gewoon goed even lekker alle emoties toe te laten.

Verder hoorde ik vandaag dat mijn opa in het ziekenhuis ligt. Hij werd duizelig en had geen onderdruk meer ( bloeddruk). Ik schrok wel even, maar geloof dat alles weer stabiel is nu. Hij heeft al langer hartklachten en is gewoon al zo oud, dat hij bijna versleten is. Ik hoop echt dat hij er nog weer even bovenop kan klimmen.

----
English:

Today I had a creative day at the Behoudenhuys. It is always good for me to go because I really get to myself then. Not distracted by other people, no TV, not internet, not books just me and the paper. Then I listen to what I really feel. Mostly I don't take the time for this and it is hard to get to that level in what you feel. Being creative is a good way for me to get there. It may sound woolly, but I can not explain it more clearly.

Yesterday evening in bed I talked with JW about that I sometimes feel like I am being lived (maybe dutch expression). Allthough I have all the time of the world now, well not time to live, but a lot of time during the day to do things, I still feel I am being lived. I am preoccupied with cancer a lot and sometimes have the feeling to listen to what I REALLY want. Sure I am not doing nothing, have been a lot on holidays and plan to go on more. But that is not the untrest I feel. It is more the fear if I am doing all the things that I want while I can besides taking to few time to get to my feelings. Distraction can help me a lot with not thinking to much, but sometimes it is just good really feel all emotions.

I also heard today that my grandpa is in the hospital. He became dizy and he had no underpressure anymore (bloodpressure). I was shocked at first, but I believe he is stable again now. He has problems with his heart for a longer period already. He is so old that his body is worn out. I really hope he can recover for a while.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Ja, dicht bij jezelf blijven en daar goed naar luisteren is wel nodig.
Fijne dag vandaag weer meis.

Stephanie from Seattle zei

Oh yes, the distraction of being busy. And, oh, wasn't that fun? But then, you think, did it matter? But I know I can't always be on - sometimes, I just need to watch bad tv or swim some laps, just like before cancer entered my life. It is too hard to always live at utmost awareness.

Best wishes to your grandfather - I hope you can spend some moments with him.