donderdag 17 februari 2011

Vragenlijst en appelflap | Questionnaire and apple turnovers

Vanmorgen om 11:00 uur kreeg ik bezoek van een mevrouw die, verbonden aan het VU, een onderzoek doet naar de kwaliteit van leven van kankerpatiƫnten. Ze is al meerdere keren bij me geweest toen ik was opgenomen in de VU voor de chemo's. Vandaag kwam ze hier thuis een interview houden waarbij ze allerlei vragen stelde over mijn vroege jeugd 0-12. Ze vroeg allerlei specifieke herinneringen. De theorie achter het onderzoek is dat deze methodiek (volgens mij heet het de levensverhaalmethode) je mentaal kan ondersteunen, je voelt je minder depressief.(Erg globaal omschreven de methodiek, maar zo krijg je in ieder geval een beetje een beeld) Niet dat ik nu zo depressief ben, maar na afloop van het onderzoek ( het vragenlijst-gedeelte) kreeg je de mogelijkheid de specifieke methodiek van de levensverhaal-methode zelf te ervaren en dat heb ik vandaag dus voor het eerst gedaan. Over een paar weken komt er weer een interview.

Het is best moeilijk om je specifieke dingen te herinneren uit de periode in de leeftijd van 0-12. Ze vroeg bv wanneer ik ergens voor beloond werd, wanneer ik mij het gelukkigst voelde, wie mijn vriendinnetjes waren..Ik noemde I uit Amsterdam dat was zo'n beetje mijn boezemvriendin tot mijn 12e..later op de lagere school waren er Renate en Sabrina...met bijna allemaal heb ik nog wel eens contact. Vooral met I, dat kun je ook wel op mijn blog lezen.

Toen ik weer alleen was voelde ik me best maf. Helemaal verdwenen in mijn vroege kindertijd. Ik ben naar buiten gegaan en boodschappen gaan doen (wandelend) ,ik moest nog medicijnen halen en terug ontdekte ik dat ik natuurlijk weer veel te veel had meegesleurd. Naja goede work-out voor de wintersport. Ik heb de rest van de middag rustig aan gedaan (nog wel even appelflappen gebakken de appels moesten op) .

Morgenvroeg nog een Avastin-infuus en dan hopelijk een mooie week in de bergen

------
English:
This morning around 11:00 am had visit from a researcher related to the VUMC. She does research on quality of life of cancer patients. She has visited me several times before but all those times I was in the VUMC myself for chemos. Today she made a home visit and interviewed me. She asked me all kinds of things about my early youth. She asked for specific memories. The aim of this method is that it can support you mentally. I think it is called the "life story method". Je feel less depressed. Well pretty global defined but may you know have a little bit of a picture. Not that I am now that much depressed, but afterwards I have the chance to experience the method myself. Today was my first session. In a few weeks there will be an other interview.

It is pretty hard to remember specific things from your child hood till 12 years old. She asked for example then I was rewarded for something, when I was most happy, who my friends were. I remembered I from Amsterdam which was my best friend until my 12th. Later on primary school I remembered Renate and Sabrina. With all of them I still have contact. Especially I, which you can read on my blog.

When I was alone again, I felt pretty weird. I was lost in my childhood. I went outside for some groceries (by foot). I needed to get some medicine, once on the way back I discovered that offcourse I overloaded myself with groceries. Let's say it was a good workout for the wintersport. I chilled the rest of the afternoon. I did bake some apple turnovers.

Tomorrow the avastin infusion and then hopefully a nice week in the mountains

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jaaa! Karin-Sabrina en Renate! :-D
Moet er zelf de laatste tijd ook vaak aan denken!
Sabrina heeft me laatst een foto-album gegeven en daar staan wij met zijn drietjes ook op te playbacken! Hoe kan het ook anders ;-D
Hele fijne wintersport toegewenst! Hopelijk niet teveel last van je voeten! Groetjes aan je ouders en zusje!
Renate Z

Marjolijn zei

Succes nog met je ziekenhuisbezoek, hopelijk zonder bijwerkingen.
En dan op naar een heerlijke vakantie in de sneeuw, met heel veel pret.
Fijne tijd meis en geniet er volop van.

Anoniem zei

He hoi!

Renate vertelde me al dat je herinneringen op wilt halen van de lagere schooltijd. Ik zal er ook eens over nadenken wat we toen allemaal deden.Als je wilt natuurlijk.....
Wat leuk dat je op wintersport gaat. Ik wens je veel plezier.

Groetjes Sabrina