maandag 18 oktober 2010

In de haren vliegen

Vandaag sinds lange tijd weer eens gaan sporten. Drie maanden de sportschool betalen zonder er te komen is wel erg zonde en ik wilde gewoon weten hoe het zou gaan, omdat een klein beetje beweging mij altijd weer positieve energie geeft. Samen met JW vanmiddag dus weer eens in de Euroborg geweest en het ging best goed. Wel even wennen, rustig aan gedaan en ook de stap om er met een 'doekje op de kop' rond te lopen.

Vanmiddag ook weer een gesprek bij het Behouden Huijs gehad en ik vond het wel bijzonder om te horen van mijn psychologe dat ze het opvallend vond dat ik veel energieker en levenslustiger was. De vorige keer dat ik een gesprek had was ook net een dag voor de beruchte misselijke week, dus toen was ik natuurlijk ook niet echt fit (voor zover je mij dat ooit nog mag noemen).

Het is wel zo dat ik me inderdaad mentaal ook weer iets beter voel. Ik kan tenminste weer wat beginnen, wil creatieve therapie weer oppakken en heb weer wat energie. Het is ook wel lastig die levenslust, ik ben soms ook bang om teveel te genieten en weer te gaan leven. Straks wordt het me weer afgepakt, het voelt best veilig om in je schulp te kruipen en eigenlijk te denken: wat kan het mij allemaal nog schelen, ik ga toch dood. Een beetje een apathische houding, alles over je heen laten komen en je niet meer druk maken om behandelingsmogelijkheden, nergens meer energie in willen steken. Die houding heb ik heel even gehad, maar toen ik me beter begon te voelen is gelukkig toch weer de drive terug gekomen. Ik denk dat ik ook heel gemakkelijk in een depressie had kunnen schieten. Gelukkig is er ook nog JW. Beide zitten we veel op elkaars lip in een niet al te rooskleurige situatie en dat gaat hartstikke goed. We kunnen gelukkig samen goed van kleine dingen genieten, proberen nog wel iets te maken van de dagen die we nog samen hebben en vliegen elkaar nog niet in de euuuh 'haren'haha (sorry moet er zelf om lachen). De perfecte relatietest hebben wij in ieder geval al doorstaan...

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Goed zo meis, dat zijn de dingen die er toe doen.
Proberen de dag te leven zoals je die wil leven.
Met alles wat er bij komt kijken.
En dat je dat samen met jouw lieve maatje kunt is wel bewezen.
Mooie dag vandaag weer..!!

Loekie zei

Hoi,
Ik kan mij heel goed voorstellen dat je soms bang bent teveel te genieten. Maar ja, aan de andere kant, je bent er nog en het zou toch zonde zijn om daar niet van te genieten. Daar ben je zelf ook achter gekomen en ja, af en toe een dip hoort ook bij het leven.
Gewoon niet verder kijken dan de dag van vandaag, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat weet ik ook wel.