woensdag 20 oktober 2010

Boerenkool

Het gaat allemaal best redelijk met mij en JW. Toch zijn er best wel wat dingen waardoor we beide heel goed weten dat we op onze tenen lopen. In slaap komen is lastiger, veel piekeren, je dag indelen kost energie..De drive om dingen te doen is er wel weer, maar ik heb veel meer tijd nodig om op gang te komen. Voor mijn ziek zijn sprong ik als het ware uit bed en was al actief. Nu ga ik eerst naar beneden, ontbijten, dan pas aankleden en douchen. Niet elke ochtend, maar als ik niets hoef dan heb ik niet zoveel haast. Ik vind ook wel dat ik daar van moet kunnen genieten, maar het is gewoon niet echt wie ik ben.

Vandaag was wel een leuke dag. We zijn even bij mijn opa en oma geweest die wonen samen in een grote boederij met tuin waarin nog van alles verbouwd wordt in Drenthe. Ze zijn al in de 90 en doen nog veel zelf maar beginnen nu echt oud te worden. Het is wel bijzonder om er te zijn, als je bij hun op de bank zit dan lijkt het net weer even vroeger, er is niets veranderd. Ik was er veel te lang niet geweest en het was een leuke middag. Met twee stronken boerenkool uit eigen tuin en een uitgebreide instructie hoe ik ze moet invriezen vertrokken we weer naar huis. Mijn zusje komt zaterdag met de kids, dan maar lekker stamppot boerenkool maken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ik zou eerst gaan douchen en daarna gaan aankleden. B ook.

Marjolijn zei

Haha, ja ik zou ook eerst douchen....dan pas aankleden...
Lekker hoor boerenkool zo recht van het land, dat wordt smikkelen.

Anoniem zei

Carolientje, je wordt nat als je in je net aangeklede kloffie gaat douchen hahahahahah
Wat een leeftijd he? 90 jarig....mijn beide oma's (die uit Oude Pekela en die uit Trieste in Ttalie) zijn 91 en 94 jaar geworden. Wat een leeftijden he? In Oude Pekela hadden ze ook allemaal land om het huis heen. Een bedkamer kenden ze niet (wij gingen in de teil hahahaha), maar ze hadden een heuse bedstee in de kamer. Maar ja, het huis bestaat helaas niet meer.Ik ga ff met het hondje het bos in, want het is hier droog en ik weet niet voor hoelang
XXX Es