vrijdag 22 oktober 2010

Dag tarceva

Laat ik beginnen te melden dat ik met een goed gevoel in de auto zit.We rijden net terug na een lange ochtend VU.De uitslag van de CT van de longen was zoals ik had verwacht. Weer groei en nu moeten we een ander plan gaan trekken. De tarceva werkt niet meer voldoende. Om eerlijk te zijn was ik bang dat de kanker echt flink gegroeid zou zijn, maar het is nog steeds niet een explosie.

Mijn arts wilde mij een nieuw medicijn geven: afatininb. Ook wel bekend onder de naam BIBW9229, dit is de studienaam. Hij dacht dat er dan misschien weefsel nodig zou zijn en dus was hij naarstig op zoek naar klieren die hij kon weghalen, maar die kon hij op de ct-scan niet zien en ook niet voelen. Een bronchoscopie zou niet lukken want daarvoor zit er nu te weinig weefsel. Met behulp van een echo hebben ze toen nog gekeken of ze wat konden vinden, maar dat is niet het geval. Mijn arts heeft ook nog gesproken over een longoperatie om weefsel weg te nemen, maar omdat mijn long geplakt is geweest en er vocht heeft gezeten durfde hij dat ook niet zomaar aan.

Na overleg met een collega-arts blijkt dat het nieuwe medicijn er sowieso niet eerder dan over een maand is. Het komt beschikbaar, maar duurt voor mij te lang om op te wachten.

Chemo heeft nu als doel de kanker eerst weer zoveel mogelijk in te dammen, de chemo zou ook in mijn hoofd kunnen komen. Mijn arts hoopt dat het dan nog een tijdje duurt voordat ik met het medicijn moet beginnen, omdat dat betekent dat chemo eerst weer even zoden aan de dijk zet.

Dus eerst chemo (carboplatin/bevacizumab, weet niet of het goed gespeld is). Hiervoor krijg ik een opname die ik gewoon in de VU ga doen. Het is maar 1 keer in de drie weken en dan 4 keer.
Ik ben niet erg ontdaan, ik voel me wel redelijk opgelucht. Ik weet weer waar ik sta, ik had dit wel verwacht en ben al lang blij dat het niet meer is. Ook heb ik er een goed gevoel bij dat ik weer met andere middelen de kanker te lijf ga en dat het mijn hoofd ook kan bereiken. Ik hoop vooral dat de chemo me niet teveel zal verzwakken.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Denk dat het ook wel fijn is dat zodra je weet er groei is dit kan gaan proberen te bestrijden met chemo. Wil je heel veel kracht toewensen en er komen telkens weer wat betere tijden tussendoor. Hou je daar maar goed aan vast. Liefs Karin

Anoniem zei

Goed dat alle nog lang kruid niet verschoten is.

Ik duim dat de chemo je zo weinig mogelijk lasten zal geven en dat het flink zoden aan de dijk zet.

Fijn weekend, groetjes Monique.

Anoniem zei

Wat balen zeg,maar als het moet dan toch wel fijn dat je snel kunt beginnen.En er verschillende mogelijkheden zijn. Heb je deze chemo al eerder gehad of niet? Van de tweede heb ik nog nooit gehoord.
Lieve Caroline ik wens je heel veel succes.
xx hendrike

Marjolijn zei

Balen, dat het weer aan de chemo moet, maar als het dan toch moet maar zo snel mogelijk.
Alle succes meis, en op naar een heel goed resultaat.
Veel liefs.

Anoniem zei

Het is balen dat je aan de chemo moet, maar ik denk als een van de weinige dat ik kan zeggen dat ik blij ben voor jou dat je de Tarceva (voor altijd of voor een tijdje) aan de kant kunt gooien, want ik weet zeker dat je er veel beter uit gaat zien. Ik spreek jou over 2 a 3 weken ;) Die ellendige bijwerkingen van de Tarceva verdwenen net zo snel als ze kwamen en dat geeft echt een heel goed gevoel en je haar gaat weer groeien.
Wanneer moet je met de chemo beginnen?

Anoniem zei

Oeps, ik vergeet mijn naam
XXX Es

Jaz zei

Carbo/Avastin (bevacizumab) shouldn't make you feel too bad. I used it for my first Chemo. And at least you still have afatinib after this Chemo, as well as many other agents (Alimta, Taxol, Gemzar, pf299804). Is there evidence of disease left in your brain?

Just remember, after a break, Tarceva can work again. you will never as physically strong and energetic as before the disease, but treatment can restore a good quality of life for a long time. I had so much disease in my body when I started, it's amazing I'm still alive. You never know-- you could go into remission. you have so much to live for--this is the reason to fight and have hope. You and I have been fortunate to find true love. That alogets incentive to get through this. Also, you have an incredible doctor ( really, I wish I had him) and research is moving much faster than when I got sick....I just want to give you hope and let you know that all is not lost. You have a few years yet---enjoy them!

Peace, jazz

mar zei

Ohhh.....benjamin............ik vergeet zo vaak te kijken naar de blogs van de kakels want de kakels alleen is al zoveel ...maar ........I'm so numbed by what jaz said............she hits everything I would like to be able to say to you. Jaz zegt zoveel wat ik zou willen kunnen zeggen....ik heb de beva niet gehad en ben absoluut niet in jouw situatie maar ik denk ook dat je een geweldige arts heb.
lieverd, ik hoop dat de chemo doet wat hetmoet doen en daarna.....je weer een tijdje vooruit kunt!!!!
en ik ken Taraceva gelukkig niet dus als het je oplucht dat je het een tijdje niet hebt dan ben ik al blij voor je :-)