zondag 14 maart 2010

Iressa?

Gelukkig is de keelpijn afgezakt! Ik heb een leuke dag achter de rug. Bij een vriendin thee gedronken en daarna wijntjes. Het is eigenlijk een vriendin van mijn zusje maar sinds ze een keer mee is gegaan op wintersport en we de hele vakantie samen niet meer bijkwamen van het lachen is ze ook een vriendin van mij.
Het blijft maf hoe je je de ene dag heel vrolijk en goed voelt, terwijl je de andere dag zomaar zo down en niet fit kan zijn.

Even terugkomen op wat ik gisteren berichtte over Iressa. Ik gaf aan dat ik met mijn arts overleggen wilde of ik over zou kunnen gaan op Iressa (mocht ik door moeten gaan met tarceva dan zou dat ook een optie zijn. Ik weet dat Iressa niet perse inwisselbaar is met tarceva, maar in principe is het wel zo dat het dezelfde werking als tarceva heeft. Voor zover ik het begrepen heb is het mechanisme van Iressa hetzelfde als tarceva maar in het verleden had het niet dezelfde uitwerking als tarceva omdat de dosering te laag was. Maar goed het feit dat de Iressa minder bijwerkingen dan tarceva heeft terwijl de dosering hoger is,geeft aan dat het niet helemaal hetzelfde is.

Morgen eerst maar weer eens naar de VU bellen in verband met mijn afspraak die ik graag wil verzetten.

2 opmerkingen:

Marjolijn zei

Dat zijn de dagen die goed doen en waar je het van moet hebben.
Gewoon blij mee zijn..!!
Nadenken en overleggen hoe het voor jou beter en draaglijker kan, niks mis mee toch.
Het principe van: nee heb je en ja kun je krijgen, werkt toch altijd nog.
Succes met het verzetten van je afspraak vandaag.

Liefs Marjolijn.

Ibella zei

Ik hoop dat je succes hebt bij je arts, wat betreft uitstellen van de afspraak en het eventueel overgaan op Iressa. Ik gun het je zo
Liefs Ibella